Safir saç ekimi gerek kullanılan materyaller gerekse kullanılan teknikler sayesinde iyileşme süresi hızlı ve konforludur. Ancak yine de işlem sonrası dikkat edilmesi gereken bazı unsurları bulunur. Operasyondan 1 gün sonra kafadaki bandajlar çıkarılır ve aynı gün uygulamayı gerçekleştiren doktor ya da hemşiresi tarafından ilk yıkama yapılır.

Saç ekimi sonrası saçlı deride hassasiyet, hafif ağrı ve şişme görülebilir. Tüm bu durumlar operasyonu yapacak cerrahın reçete edeceği bazı ilaçlar sayesinde kısa bir süre içinde geçebilir. Genel olarak safir saç ekimi sonrası dikkat edilmesi gereken faktörler ise şöyledir:

·         Saçlı deriyi yıkama sırasında ph (asit-baz oranı) ayarı uygun olan ve saç folikülüne zarar vermeyen özel şampuanlar kullanmak

·         Doktorun verdiği ağrı kesici, antibiyotik ve antienflamatuar (ödem karşıtı) ilaçları düzenli kullanmak

·         Kafa bölgesini en az 10 gün boyunca bir yere çarpma, vurma, sürtme veya darbelere karşı korumak

·         En az 10 gün boyunca şapka, bere, bandana, toka vb. aksesuarların kullanımdan kaçınmak

·         Saç ekilen bölgeyi giysi giyerken sürtünmeden korumak için gömlek veya fermuarlı kıyafetler tercih etmek

·         Enfeksiyon riskine karşı en az 1 ay süresince sauna, buhar odası, hamam veya yüzme aktivitelerinde bulunmamak

·         Kafa derisinde terleme olmaması için ağır egzersizlerden kısa bir süre uzak kalmak

Kimlere Safir Saç Ekimi Uygulanabilir?

Tıpkı burun estetiği ya da herhangi bir cerrahi prosedürde söz konusu olduğu gibi saç ekiminde de hastanın operasyona uygun olup olmadığına cerrah tarafından karar verilir. Yaşa bağlı veya diğer çeşitli faktörlerden kaynaklı dökülme şikayeti olanlara saç ekimi önerilmez. Bu sebeple her saç ekimi yaptırmak isteyen kişilere bu işlemin yapılması uygun olmayabilir. Saç ekimi yaptırmak isteyen kişilerin özellikle şakak ve ense kısmından alınacak kadar yeterli saçın olması gerekir. Bu durum hem kadınlar hem de erkekler için aynı şekildedir. Ancak bu bölgelerden alınacak saçın yeterli olmaması durumunda eğer sakal bölgesi çok gür ise buradan da kıl folikülleri alınabilir. Bunlara ek olarak olarak göğüs, koltuk altı veya genital bölgeden de kıl almak mümkün olabilir. Ancak bu bölgelerdeki kıllar enseden alınan kıllar kadar doğal durmayabilir ve çok gerekli olmadıkça tercih edilmez. Saç ekim işlemi uygun bulunan hastalara kadın erkek fark etmeksizin safir saç ekimi rahatlıkla uygulanabilir. Erkek hastalardaki alın ve şakak bölgelerinin açılması, kadın hastalardaki tepe bölgesinin açılması veya yoğun seyrelme durumlarında safir saç ekimi yöntemiyle kalıcı çözüm sağlanabilir.