Raif İnan, Avustralya’nın farklı bölgelerinde süregelen ve başarıyla sonuçlanan yatırımlarının detaylarını da anlattı. İnan, “Yenilenebilir enerji ile ilgilenen yatırımcılara uluslararası enerji portföyleri için kesinlikle radara almalarını tavsiye ederim.” diye konuştu.

Türk girişimci Raif İnan’ın yönetim kurulu başkanı olduğu Aira Group, yenilenebilir enerji alanlarından biri olan güneş enerjisine yönelik çalışmalarını Avustralya’da sürdürüyor. Bölgenin 5 farklı eyaletinde Kanadalı Venn Energy firması ile ortak projeler geliştirdiklerini açıklayan İnan, denemelerinin oldukça başarılı sonuçlar verdiğini de sözlerine ekledi. Yenilenebilir enerji alanında yatırım yapmak isteyenlere Avustralya’yı tavsiye eden Türk girişimci Raif İnan, ülkenin bu alandaki elverişli konumundan söz ederek yatırımcılar için avantaj yaratan hususları açıkladı.

Raif İnan: Avustralya’da 5 Farklı Eyalette Güneş Enerjisi Projesi Yönetiyoruz

Gazlaştırma teknolojisi ile enerji sektöründe yenilikçi bir faaliyet yürüten Türk girişimci Raif İnan, Avustralya’da uygulamaya koydukları projelerle ilgili gelişmeleri açıkladı. Küresel çapta yenilenebilir enerjiye odaklandıklarını ve global yatırım fırsatlarını yakından takip ettiklerini belirten İnan, bu yeni yatırım çalışmasına ilişkin tüm detaylardan bahsetti. 

Aira Group Yönetim Kurulu Başkanı Raif İnan, Avustralya’da, Kanadalı Venn Energy şirketi ile birlikte güneş enerjisi alanında proje geliştirmek amacıyla ortaklık kurdu. Ortaklıklarının 6 sene önce 70 MW’lık bir deneme projesi ile başladığını belirten İnan, bu denemenin oldukça başarılı sonuçlandığını da sözlerine ekledi. Bu ortaklık kapsamında çalışmaların devam ettiğini belirten girişimci, hâlihazırda; Queensland, Victoria ve New South Wales eyaletlerinde toplam 5 adet güneş enerjisi proje geliştirme portföyünün yönetildiğini belirtti.

Raif İnan: Avustralya, Yenilenebilir Enerji Yatırımcılarına Pek Çok Fırsat Sunuyor 
Trafo bağlantı noktasına yakınlığı, basit ve düz arazisi, kaliteli güneş kaynakları erişim kolaylığı ve iletim şebekesinin güçlü bir bölgesinde konumlanması gibi sebepler, bu avantajlar arasında öne çıkıyor. Avustralya’nın bu konudaki önemine değinen ve önemli açıklamalarda bulunan girişimci İnan, “Avustralya yenilenebilir enerji alanında birçok fırsat sunan bir ülke. Yatırımlarımızın meyvesini alıyoruz. Yenilenebilir enerji ile ilgilenen yatırımcılara uluslararası enerji portföyleri için kesinlikle bu ülkeyi radara almalarını tavsiye ederim.” diye konuştu.