Tavas Belediyesi, Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu, ve Tavas Rahvan At Yarışçıları ve Yetiştiricileri Yardımlaşma Derneği işbirliğiyle düzenlenecek Rahvan At Yarışları, 8 Ekim Pazar günü saat 10.00’da Tavas Ovası Deliçay Deresi Mevkii’nde gerçekleştirilecek. Türkiye'nin dört bir yanından gelen atçılar, bu heyecan dolu yarışlarda kıyasıya mücadele edecek.

Yarışlar, baş, başaltı, büyük orta, küçük orta, deste, 4’lü tay, 3’lü tay, 2’li tay, ithal atlar (A) ve ithal atlar (B) kategorilerinde düzenlenerek, at severler için unutulmaz anlar sunacak. Rahvan At Yarışları, Türkiye'nin ata sporunu genç kuşaklara tanıtma ve bu değerli mirası yaşatma amacıyla her yıl düzenleniyor.

Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlıktavas-rahvan-at-yarislari2tavas-rahvan-at-yarislari, yaptığı açıklamada bu yıl Cumhuriyetimizin 100. Yılı münasebetiyle yapılacak olan yarışların daha da anlamlı olduğuna vurgu yaparak, "Yarışlarımız Türkiye’nin odaklandığı bir organizasyondur. Bu dev organizasyon bu sene de ülkemizdeki yarış severlerin ve at tutkunlarının bir arada olacağı yarış niteliğinde olacak. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden yarışlarımıza katılmak için aşırı bir talep ve yoğun ilgi var. Ata mirasımızı korumak ve gelecek nesillerimize aktarmak amacıyla düzenleyeceğimiz Rahvan At Yarışlarımızı görkemli bir şekilde gerçekleştirecek, hemşehrilerimize keyifli bir gün yaşatacağız. Bu yıl Cumhuriyetimizin 100. Yılı münasebetiyle yapılacak olan yarışların daha güzel bir önemi ve değeri var. Kıyasıya rekabet, büyük bir dostluk ortamında güzel bir yarış gerçekleşmesini diliyor, tüm vatandaşlarımızı bu coşkuya ortak olmaya davet ediyorum." şeklinde konuştu.