Ev temizliği yapmak düzenli olarak yapılması gereken işlerden bir tanesidir. Herkes temiz ve hijyenik bir evde yaşamak ister. Bunun içinde evini ya temizlemesi ya da temizlik hizmeti alarak temizletmesi gerekir. Temiz ev aynı zamanda sağlıklı bir ortam demektir. Ev temizliği yapmak birçok insana oldukça zor gelir. Fiziksel bir güç isteyen temizlik işi her zaman yapmayanlar içinde oldukça yorucudur.

Temiz bir evde yaşamak isteyenler ve ev temizliği nasıl yapılır diye merak edenlere verilecek en doğru cevap; planlı ve sistematik yapılır olur. En rahatı oda oda temizlemektir. Rastgele bir odayı bir mutfağı bir banyoyu temizlerseniz o temizlik hiç bitmeyecekmiş gibi gelir ve uzunda sürer.

Malzemelerinde eksiksiz ve yeterli olarak el altında önceden bulunması gerekir. Ev temizliğine ayıracak zamanı ve enerjisi olmayanların yardımına ise temizlik şirketleri yetişmektedir. Mali olarak bütçesini zorlamayanlar uygun bir temizlik şirketi ile çalışarak bu yükü üzerinden atabilirler. Özellikle de çalışan kadınların en büyük destekçisi temizlik şirketleri olabilir.

Ev Temizliğine Nereden Başlanır?

Klasik olarak hanımlar ev temizliğine salondan başlar ve tüm odayı bitirip bir diğer odaya geçer. Süpürme, silme, tozunu alma ve gerekirse camını silme işlemi yapılan bir oda artık tertemiz demektir. Sonra diğer odalar ve banyoya geçilir. Ev temizliği yaparken tek bir güne sığdırmak zor olacağından haftanın iki günündeki belli saatleri ayırmak daha kolay olacaktır. Ev temizliğine genellikle yüksek alanlardan başlanır.

Pencereler, abajurlar ve dolap üzerleri öncelikle temizlenen yerlerdir. En son oda silinir ve odadan çıkılır. Bunun sebebi bir dolabın üzerinin tozunu alırken ne kadar dikkat edilirse edilsin o tozun uçarak yere inme riskinin olmasıdır. Abajurlarda da yine aynı mantık vardır. Ev temizliği yaparken önemli olan bir taraftan temizlerken diğer taraftan kirletmemektir.

Doğru Ürünü Doğru Yerde Kullanın

Temizlik yaparken en dikkat edilmesi gereken konulardan bir tanesi doğru ürünün doğru yerde kullanılmasıdır. Genellikle hanımlar çamaşır suyu veya güçlü deterjanları kullanmayı severler. Bu ürünlerin temizlik yaparken diğer taraftan da malzemeye zarar verdiğini unuturlar.

  • Oda kapı kolları ve parlak yüzeyli metal eşyalarda çamaşır suyu kullanılmaz. Çamaşır suyu bu ürünlerin parlaklığının gitmesine ve matlaşmasına sebep olur.
  • Toz çamaşır deterjanları ile ev silinmez. Bu deterjanlar durulanmadığı zaman deterjan kalıntıları zeminde kalacaktır ve özellikle küçük çocuk olan evler için çok tehlikelidir.
  • Parkeler için özel ahşap temizleyiciler kullanmak hem parkelerin ömrünü uzatır hem de parlak olmalarını sağlar.

Temizlik tek bir ürün ile yapılmaz. Yer silme ürününden toz alma ürününe kadar her temizlik maddesinin ayrı bir özelliği vardır. Elinde tek ürün olanların ise malzemeye bu ürünle zarar vermektense duru su ile temizlik yapması daha doğru olacaktır.

Cam Temizliği

Cam temizliği belirli aralıklarla yapılırsa kolay olur. Uzun süre cam temizliği yapmayan birinin camları bir anda temizlemesi ise oldukça zordur. Beyaz pencere kenarları düzenli olarak temizlenmezse sararabilirler. Bu sarartıları ise tekrar beyazlatmak zor olabilir. Bundan dolayı cam temizliği düzenli aralıklarla mikrofiber denilen bezlerle yapılırsa kolay olacaktır.

Kurulama bezinin de yine camda kalıntı ve leke bırakmayan bir cam bezi olmasında fayda vardır. Cam temizliğinde uygun bir deterjan kullanılırsa camlar parlar.

Ayrıca cam temizliği için çok kullanışlı cam bezleri günümüzde bulunmaktadır. Cam temizliği temizlik işleri arasında en zor olanlardan bir tanesi olduğundan dolayı hanımlar bu işe genellikle temizlik şirketleri ile çözüm bulmayı tercih etmektedir.

Eğer Antalya’da profesyonel bir temizlik hizmetine ihtiyaç duyarsanız, Uğurlu Temizlik Şirketi ile temasa geçebilirsiniz.

Web sitesi: https://antalyaugurlutemizlik.com/