Çivril Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Şükrü Yıldız ahşap üzerine yaptığı resim ve hat çalışmaları ile tahta kaşıkları festivalde açtığı stantta sergiledi.  İki yıl önce hobi olarak başladığı resim ve ahşap yakma sanatında usta olan Yıldız teşkilat içinde resim ve yakma sanatı öğrenmek isteyen meslektaşlarına örnek oluyor.

Kullandığı materyallerin üzerine yaktığı Çivril objeleri ile Çivril’in tarihi ve kültürel değerlerini yansıtan Yıldız “Bir Emniyet Teşkilatı mensubu olarak görev yaptığım yerlerde vazifemi yerine getirmenin dışında bölgenin kültürel dokusunu hissetmek ve yaşamak adına gayret içerisindeyim. Bir süredir hobi olarak yapmış olduğum çalışmalarımın sergilenmesini lâyık gördükleri ve destekleri için Çivril Belediye Başkanımıza ve İlçe Emniyet Müdürümüze şükranlarımı arz ederim. Sergiyi özellikle gençlerimizin sanata yönelmeleri için bir farkındalık oluşturmak için açtım” dedi.

Sanat kişiyi olgunlaştırır

Emniyet teşkilatı içinde sanatla uğraşan çok sayıda personel olduğuna dikkat çeken Şükrü Yıldız “bu sergiyi Emniyet Teşkilatı mensuplarının da görevlerinin haricinde sanatla meşgul olduklarına vurgu yapmak için açtım. Teşkilat mensuplarımızdan edebiyat, müzik, resim, ahşap oyma ve çeşitli el sanatlarıyla meşgul olan çok sayıda personelimiz var. Kişinin ruhsal gelişim ve olgunluğa erişmesinde sanatın faydaları inkâr edilemez” dedi.

Sanatla ilgilenen kötülük düşünemez

Sergiyi açmasının en büyük etkenlerinden birinin gençleri sanata teşvik etmek olduğunun altını çizen polis memuru Şükrü Yıldız “Gençlerimizin sanatın herhangi bir dalıyla meşgul olmaları halinde kötü alışkanlıklardan, suç ve suça sürükleyen yollardan uzak kalacaklarına inanıyor, anne ve babaların çocuklarını yeteneklerine uygun sanatsal etkinliklere yöneltmelerini tavsiye ediyorum” dedi.

Geliri Sokak Hayvanları için kullanılacak

Açılan sergide satılan ürün olursa gelirinin sokak hayvanlarına mama almak için kullanılacağını sözlerine ekleyen Şükrü Yıldız “ iki senelik çalışma sonucu ortaya çıkan resimlerin satışından sağlanacak gelir, sokak hayvanlarının beslenme ve tedavi giderlerine kaynak olarak kullanılacak. Ahşap üzerine yaptığım çalışmalarla ilgili ufkumu açan ve destek veren Çivril'in kıymetli esnaflarından Hüseyin Çörekçi'ye ve aileme teşekkür ederim" dedi.