Her mahallede ihtiyaç olan projeleri hayata geçiren Pamukkale Belediyesi, 2024 yılında da kapalı pazaryeri ve sosyal tesis kazandırmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan ve protokolü imzalanan 10 adet kapalı pazaryeri ve sosyal tesisin toplu temel atma töreni Irlıganlı mahallesinde yapıldı. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’nin ev sahipliği yaptığı törene Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, MHP Denizli İl Başkanı Av. Mehmet Ali Yılmaz, AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı Osman Özpek, AK Parti Pamukkale Belediye Başkan Adayı Halil Pekdemir, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Törende ilk olarak konuşma yapan MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Irlıganlı mahallesinin ihtiyacı olan kapalı pazaryerinin temelinin atılmasının mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Yaşanan doğal afetler bu hizmetin gecikmesine sebep oldu. Hem Pamukkale Belediye Başkanımız Avni Örki hem de Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan ile Irlıganlı çok daha gelişmiş bir yere dönüştü. Avni başkanımız 5 yıl ilçemize şerefle görev yaptı. Ben sadece siyasetçi olarak değil bir vatandaş olarak kendisine çok teşekkür ediyorum. Sayın Halil Pekdemir’e de başarılar diliyorum. 31 Mart seçimlerinde Cumhur kazanacak, biz kazanacağız. Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm kadınların anneler gününü kutluyorum” dedi.

“Hizmette devamlılık esastır”

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ise mübarek Ramazan ayından birkaç gün önce 10 mahalleyi kapsayan kapalı pazaryeri ve sosyal tesis temel atma töreninde bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Irlıganlı’nın yeri bizim gönlümüzde hep farklıdır. Burası ile ilgili hayallerimiz vardı. Ama şartlar bu hayalleri ertelenmesine neden oldu. Ama çok şükür ki aynı anda 10 mahallede yapılacak olan pazaryeri ve sosyal tesisin temelini atmak nasip oldu. Irlıganlı, Pamukkale, Kocadere, Develi, Goncalı, Eldenizli, Haytabey, Akdere, Eymir, Karataş pazaryerlerinin temelini atıyoruz. Bu 10 adet kapalı pazaryerinin maliyeti 75 milyon TL. Bu projeyi hayata geçirmeden önce AK Parti Pamukkale Belediye Başkan Adayımız Halil Pekdemir ağabeyimle görüştük. ‘Bu işin finansmanını ayarladık. İhalesini de yapıyoruz, eğer sen tamam diyorsan düğmeye basalım’ dedik. Hatta güzel bir slogan da bulduk, ‘Temeli bizden gerisi Halil Pekdemir’den’. Biz öyle kafamıza göre hareket etmedik. AK Parti’de hizmetlerde devamlılık esastır. Cumhur İtifakı’mız da halkı kandırmak olmaz. Seçim odaklı bir hareket yapmış olsaydık, bu temel atmayı seçim sonrasına bırakırdık. Vatandaşımız zarar görmesin diye biz bu kararı verdik. Rabbim inşallah hayırlara tamamlanmasını nasip etsin. Bu vesile ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü de bir kez daha kutluyorum” diye konuştu.

Pamukkale’de Yüzlerce Çocuk 23 Nisan Coşkusunu Birlikte Yaşadı! Pamukkale’de Yüzlerce Çocuk 23 Nisan Coşkusunu Birlikte Yaşadı!

“Hepimiz hizmet ediyoruz”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün kutlayarak başladığı konuşmasında, “Bugün 10 tane pazaryerinin toplu temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Avni başkanım aday olmayacağını bildiği halde devam etti, Halil Pekdemir ağabeyimiz aday olarak açıklandığında ona da söyledik. Kendisi ‘Ben zaten hizmet etmeye geliyorum. Bu işler iki başkanla yapılmış olur, daha hayırlı olur’ dedi. Halil Pekdemir, göreve geldiğinde burayı bitirecektir ayrıca 5 yılda güzel hizmetler yapacağından hiç şüphemiz yok. Burada yapılacak olan futbol sahamızın da ihalesi dün gerçekleşti. Irlıganlı için o sahamızı da yapacağız. Allah’ım Irlıganlı’ya birçok hizmet yapmayı da nasip etsin. Avni Başkanım başkanlık sürecimin son anına kadar hizmet etmeye devam edeceğim dedi. Ben Avni başkanıma teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından dualar eşliğinde tesislerin toplu temel atma töreni gerçekleştirildi.

10 mahalleye 75 milyonluk yatırım

Pamukkale Belediyesi tarafından 10 mahalleye 10 adet kapalı pazaryeri ve sosyal tesis yapımına başlandı. Proje kapsamında Irlıganlı, Pamukkale, Kocadere, Develi, Goncalı, Eldenizli, Haytabey, Akdere, Eymir ve Karataş mahallelerine kazandırılacak olan tesislerde pazarcı ve müstahsil alanları ile dükkânlar, kadın-erkek ve engelli tuvaletleri, Mescit ve çok amaçlı odalar yer alıyor. Toplam 5 bin 600 metrekare kapalı alanda gerçekleşecek olan projenin maliyeti 75 milyon TL olurken, tesislerin 2024 yılında tamamlanması planlanıyor. Pamukkalede 10 Kapali Pazaryeri Ve Sosyal Tesisin Temeli Atildi 2Pamukkalede 10 Kapali Pazaryeri Ve Sosyal Tesisin Temeli Atildi 1