Sarayköy Belediyesi ve İlçe Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile oluşturulan tiyatro kulübü, eğitmen Hakkı Karaca’nın şefliğinde ilçede tiyatro şöleni yaşatmaya başladı. Kurulduğundan bu yana çok sayıda oyunu ilçe sakinleri için sahneleyen Sarayköylü gençler, elde ettikleri başarılarla dikkat çekti. İlçede 7’den 70’e çok sayıda vatandaşa tiyatroyu sevdiren topluluk, Direklerarası Seyirci Ödülleri’nde Jüri Özel ve Umut Veren Tiyatro Grubu olmak üzere iki ödül alarak önemli bir başarıya imza attı. 

Sarayköylü vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle sahneledikleri gösterileri kapalı gişe oynayan tiyatro grubuna oynadıkları oyunların yazarlarından da tebrik mesajları geliyor. Yazar Erdinç Aydın tarafından kaleme alınan Kırmızı Işık oyununu ilk kez 21 Ekim tarihinde sahneleyen Sarayköylü tiyatrocular, performanslarıyla yoğun alkış aldı. 

İzleyenleri hayran bırakan Kırmızı Işık oyunu, yoğun talep üzerine ikinci kez tiyatroseverlerle buluştu. Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Belediye Başkan Yardımcısı Mestan Özkan ve yüzlerce vatandaşın katıldığı oyun öncesinde Kırmızı Işık’ın yazarı Erdinç Aydın’ın teşekkür mesajının yer aldığı video izlendi. 

Yazar Erdinç, “ Yazdığım oyunlar beni sizin gibi değerli insanlarla buluşturuyor o yüzden çok mutluyum. Aracı olan Sarayköy Belediyesi Tiyatro Kulübü’ne de şükranlarımı sunuyorum. Kırmızı Işık oyunumuzdan ara ara dersler çıkarsak iyi olur. Çünkü içimizde bir Kırmızı Işık var, onu bazen hatırlayalım. Oyun yazardan, yönetmene geçtikten sonra ufak değişikliklere uğrayabiliyor. Metin üzerinde değişiklik olmasa da oyuncuların performansı, oyunu yükseltmesi ya da aşağıya çekmesi olabiliyor. Oyunu izleyen bir edebiyat öğretmeni arkadaşım Sarayköylü tiyatrocularımızdan övgüyle bahsetti. Sarayköy Belediyesi Tiyatro oyuncularına ve yönetmeni Hakkı Karaca’ya sizlerin huzurunda tekrar teşekkür ediyorum. İzlemek isterdim, aranızda olmak isterdim. Umarım bir zaman gelir o da olur” dedi.

Video sonrasında sahneye çıkan tiyatrocular, profesyonel oyunculara taş çıkarttı. İlgiyle izlenen oyun seyirciler tarafından dakikalarca ayakta alkışladı. 

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, beğeni toplayan oyunun ardından sahneye gelerek gençleri tebrik etti. Sarayköy Belediyesi Tiyatro Kulübü’nün gün geçtikçe çıtasını yükselttiğini söyleyen Belediye Başkanı Özbaş, “ Öncelikle oyun yazarı Sayın Erdinç Aydın Bey’e ilgileri ve değerli mesajı için çok teşekkür ediyorum. Kültür Merkezimizi inşa ederken salonumuzun çok büyük olduğuna dair bir söylem vardı. Ancak her oyunda görüyoruz ki 400 kişilik salonu keşke bin kişilik yapsaymışız. Programlarımızda bizi yalnız bırakmayan siz kıymetli hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Keyifli gösterileriyle bizlere çok güzel bir akşam yaşatan tiyatroya gönül vermiş genç kardeşlerime ve tiyatro eğitmenimiz Hakkı Karaca’yı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Sanata ve kültüre destek vermeye, yeni projeler üretmeye devam edeceğiz” dedi. 
2 (2)-37 (1)6 (1)-1