Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye genelinde milyonlarca vatandaşın merakla beklediği Aile Destek Programı ödemelerinin hesaplara yatırıldığını açıkladı. Bakan Göktaş'ın duyurusuna göre, bu ay içinde ihtiyaç sahibi hanelere toplamda 4 milyar lira ödeme yapılacak.

'Mahallemde Maç Var' turnuvasına katkı sunanlar ödüllendirildi 'Mahallemde Maç Var' turnuvasına katkı sunanlar ödüllendirildi

Malatya Haber sitesi yenimalatya.com.tr ’de yer alan habere göre; Aile Destek Programı, Türkiye genelinde uygulanan en kapsamlı sosyal yardım programlarından biri olarak biliniyor. Bugüne kadar toplamda 60,3 milyar lira destek sağlandığı belirtilen program, vatandaşlara maddi destek sunarak sosyal yardımların geniş kitlelere ulaşmasını hedefliyor. Bakan Göktaş, yazılı açıklamasında, gelir kriterine uyan dezavantajlı haneleri programa dahil ettiklerini ve sosyal yardımları gelir kriteri üzerinden dağıtarak güçlü bir sosyal yardım sistemini etkin bir şekilde sürdürdüklerini ifade etti.

Bakan Göktaş, sosyal refah paylaşımını vurgulayan bir bakış açısıyla büyüyen ve gelişen ülkenin refahını vatandaşlarla paylaşmaya devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, her ay düzenli olarak hanelere destek sağladıklarını hatırlatan Bakan Göktaş, bu ay itibariyle toplamda 4 milyar lira ödemenin hesaplara yatırılmaya başlandığını duyurdu. Bu destekle ihtiyaç sahibi ailelere katkı sağlanarak sosyal yardımların etkin bir şekilde dağıtıldığı vurgulanıyor.