Tercüme bürolarında resmi belgelerin çevirileri noter onaylı olarak yapılır. Pasaport tercümeleri de noter onaylı tercümelerdir. Tercüme bürolarında noter pasaport tercüme ücreti, her dile göre standart olarak belirlenmektedir. Noter pasaport tercümeleri noterde yeminli tercüman tarafından onaylanır. Yeminli tercüman, Türkiye'de hizmet veren noterlerden biri tarafından resmi evrak çevirisi yapmakla mükellef olan kişidir. Yeminli tercümanın aynı zamanda resmi hizmet beyannamesi de mevcuttur. Yemini tercüman, pasaportun tercümesini okuyup kontrol ettikten sonra belgeyi imzalar ve kaşesini basar ve böylece çevirinin tüm sorumluluğunu üstlenmiş olur. Noter onaylı pasaport tercümelerinin standart tercümelerden farkı, yeminli tercüman tarafından imzalanmış ve kaşelenmiş olmasıdır. Yurt dışında bazı ülkelerin istediği noter onaylı pasaport tercümesi, yabancı ülkelerde seyahat eden kişilere büyük bir kolaylık sağlamaktadır. Bu yüzden seyahat edilecek ülke, pasaport tercümesini zorunlu tutmasa bile bu tercümenin yapılması kurumlar tarafından da tavsiye edilmektedir. Noter onaylı pasaport tercümeleri, her tercüme bürosunda farklı fiyatlandırmalarla hizmete sunulur. Bu fiyat farkları çeviriyi onaylayacak olan yeminli tercümanın deneyimi ve uzmanlığına göre değişmektedir. Her dil için farklı fiyatlandırılan yeminli pasaport tercümeleri, genellikle bir gün içinde tamamlanmaktadır.

noter pasaport tercüme ücreti 2023

Tercüme bürolarında noter pasaport tercüme ücreti 2023 yılı için güncellenmiştir. Noterden onaylanan pasaport tercümelerinde ücretler genellikle tek sayfa üzerinden fiyatlandırılır ve standarttır. Noterden onaylı pasaport tercümelerinin ücretleri, yeminli tercümanlar tarafından resmi olarak onaylanır. Bu onaylama işlemine dayanarak çevirinin ücretine ek olarak noter onay ücreti de alınır. Her tercüme bürosunda noter onay ücreti farklıdır. Yeminli pasaport tercümelerinde fiyat farklarının en önemli nedeni, hedef ve kaynak diller, yani dil kombinasyonudur. Noterden onaylı pasaport tercümelerinde herhangi bir sorun yaşamamak için, bu konuda deneyimli tercümanlık bürolarına başvurulmalıdır.

Çeviri talepleriniz ve hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi için www.okeanostercume.com.tr web sitemizi ziyaret edebilir veya 0212 221 45 21 ve 0553 910 31 32 numaralı MOBİL / WHATSAPP / TELEGRAM hattımız aracılığıyla bizlere ulaşabilirsiniz.