Geçtiğimiz hafta deplasmanda Aliağa Petkim’e yenilen Yukatel Merkezefendi Denizli Basket Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 17. hafta mücadelesinde evinde, Darüşşafaka ile karşılaştı.

MERKEZEFENDİ İLK ÇEYREĞİ ÖNDE KAPATTI
Maçın ilk periyoduna iyi başlayan Yukatel Merkezefendi bir ara farkı 7 sayıya kadar yükseltti. İlk çeyreğin son dakikalarında konuk ekip serbest atışla farkı azalttı. Yukatel Merkezefendi ilk çeyreği 19-16 üstün geçti. Ev sahibinde Hamilton 6 sayı ile öne çıktı.

MERKEZEFENDİ SOYUNMA ODASINA ÜSTÜN GİTTİ
Mücadelenin ikinci periyodunda Yukatel Merkezefendi 18, Darüşşafaka 14 sayı kaybetti. Ev sahibinde Ayberk Olmaz 3 sayılık atışları ile etkili oldu. Yukatel Merkezefendi soyunma odasına 37-30 üstün gitti.

FARK 18
Üçüncü çeyrekte Yukatel Merkezefendi’de Nikos sahneye çıktı. Nikos’un skorer oyunu ile Yukatel Merkezefendi 29 sayı kaydettiği periyotta Darüşşafaka 18 bulabildi. Yukatel Merkezefendi son periyoda 66-48’lik üstünlükle gitti.

MAÇ UZATMALARA GİTTİ
Maçın dördüncü periyodunda Darüşşafaka Stark’ın etkili oyunu ile farkı kapattı. 81-81 eşitlikle biten çeyrek sonucu maç uzatmalara gitti.

MERKEZEFENDİ KAZANDI
Uzatmalarda Yukatel Merkezefendi’de bir kez daha sahneye çıkan Ayberk ve Nikos maçı ev sahibine 97-94 kazandırdı. Yukatel Merkezefendi ligdeki 8’nci galibiyetini aldı.

merkezefendi-basket-darussafaka-1