Meme dokusu doğum, emzirme, yaşlanma ve gelişimsel bozuklar nedeniyle şekil bozukluğuna uğrar. Bu sorunu düzeltmek için meme estetiğinden destek alınır. Cerrahi operasyon olan meme büyütme ameliyatı ile sizde hayal ettiğiniz görüntüye kavuşabilirsiniz. Meme estetiğinde uygulanacak olan implantın şekli ve büyüklüğü ise kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Ameliyat genel anestezi altında uygulanmaktadır.

Meme Büyütme Estetiği 

Farklı teknikler kullanılarak gerçekleştirilen cerrahi operasyonlar sonrasında küçük göğüsler büyütülebilir. Estetik operasyonlar arasında önemli bir yer kaplayan meme estetiği operasyonları birçok kadının tercihidir. Günümüzde meme büyütme ameliyatlarında tıbbi protezler kullanılarak sağlıklı bir meme görünümü yeniden oluşturulabilir.

Meme büyüklüğünden memnun olmayan kişiler ya da memesinde dolgu ve form kaybı yaşayan kişiler meme estetiğinden destek alabilir. Gebelik döneminde meme estetiği yaptırmak sakıncalıdır.

Meme Büyütme Hangi Durumlarda Yapılır?

Kadın fiziğinin en önemli estetik detayları arasında göğüsler geliyor. Memelerini güzel bulmayan kadınlar görüntüsünden hoşnut değilse meme büyütme operasyonlarından yararlanıyor. Memelerinizin istediğiniz kadar büyük olmadığını düşünüyorsanız ve bu durum sizi psikolojik olarak rahatsız ediyorsa operasyondan yararlanabilirsiniz.

Vücut yapısına göre küçük olan göğüsler, kişinin tercihine göre büyütme operasyonları ile istenilen boyuta ulaştırılabilir. Günümüzde meme büyütme operasyonları çok sık uygulanan operasyonlar arasındadır.

Meme Büyütme Yöntemleri Nelerdir?

Estetik amaçlı meme büyütme operasyonları implant ya da yağ transferi ile gerçekleştirilir. Meme büyütme isteyen hasta grubunda genellikle genç kadınlar bulunur. Estetik olarak da büyük hacimlerde yapılması gereken meme büyütme operasyonlarda protez tercih edilmektedir. Sizde meme büyütme ameliyatı yaptırarak istediğiniz vücut ölçülerine kolayca kavuşabilirsiniz.

Meme protezleri onlarca testten geçtikten sonra kullanıma sunulur. Meme protezlerinin vücuda herhangi bir zararı bulunmaz.

Meme Küçültme Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Bazı kişilerde genetik özellikler nedeniyle büyük göğüs problemleri olabilir. Çok büyük olan memeler için meme küçültme operasyonlarına başvurulabilir. Operasyon öncesinde tüm kaygılarınız ve sorularınızı paylaşmanız gerekir. Ailenizde kanser tedavisi görmüş kişiler varsa bu bilgiyi vermelidir.

Doğru önlemleri alarak sizde sağlıklı sonuçlar elde edebilir. Bu operasyonlar hem daha estetik bir görünümün kazanılmasına hem de büyük göğüslerin omurga üzerinde oluşturduğu yükün azaltılmasını sağlayacaktır.

Meme Küçültme Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Meme estetiği operasyonu ön hazırlık süreci ile başlamaktadır. Planlama yapılırken bireyin kişisel tercihlerine ve sağlık durumuna göre hareket edilir. Doktorlar tarafından yapılacak olan meme küçültme görünümü sanal ortamda değerlendirilir. Meme küçültme ameliyatından sonra kesiler gazlı bezlerle kapatılır. İyileşme sürecine yardımcı olması için bu dönemde dinlenmeye özen gösterilmelidir.

Denizli Kent Konseyi TMMOB’a bağlı odalar ile bir araya geldi Denizli Kent Konseyi TMMOB’a bağlı odalar ile bir araya geldi

Ameliyatı izleyen özellikle iki hafta içinde besleyici ve antioksidan bakımından zengin yiyecekler tüketilmelidir. Kadınların tercihleri arasında bulunan meme küçültme operasyonları sonrasında hekimin tüm söylediklerini dikkate almanız gerekir.

Meme Dikleştirme Nasıl Yapılır?

Sarkık memeye sahip hastalar meme dikleştirme operasyonlarından yararlanabilir. Böylece meme toparlama işlemi göğüs hacmi de orantılı şekilde arttırılır. Kilo alıp verme, kas kaybı, yaşlanma, emzirme gibi nedenlere bağlı olarak meme boyutları sarkma yaptıysa meme dikleştirme operasyonlarına başvurabilirsiniz. Genel anestezi altında yapılan meme dikleştirme operasyonlarında doktor duruma göre yatış süresini uzatabilir.

Meme Dikleştirme Kimler Olmalı?

Meme yapısı doğuştan küçük olup sarkma nedeniyle şeklinden rahatsız olanların tercih ettiği meme dikleştirme operasyonu 18 yaşından küçüklere uygulanmaz. 18 yaşından küçüklerin bu operasyonu olması için özel izin gereklidir.

Estetik operasyonlar arasında en çok başvurulan yöntemler arasında meme toparlama ameliyatı geliyor. Günümüzde meme dikleştirme ameliyatı yetişkin bireylere uygulanabilir. Kişiler farklı nedenlere bağlı olarak meme dikleştirme operasyonuna başvurabilir.