Bu markalardan birisi de Mazda’dır. Şık tasarımıyla sürücülerin beğenisini kazanan otomobil, Türkiye’de de tercih edilen markaların arasında yer alır. Bu otomobile sahip olmak isteyenlerin merak ettiği şey ise Mazda yedek parça bulmanın kolay olup olmadığı. Mazda her ne kadar Türkiye’de Renault, Hyundai gibi markalar kadar tercih edilmese de parçalarına ulaşmak zor değildir. Araç sahipleri hem fiziki mağazalardan hem de online sitelerden oto parçaları satın alabiliyorlar.

Mazda Yedek Parça Kataloğu

Online oto parça temininde adını sıkça duyduğumuz Parça Ofisi, Mazda parçalarında da sektörün büyük bir açığını kapatıyor. Parça Ofisi’nde yer alan Mazda yedek parça fiyatları ve kataloğu, pek çok farklı markadan oluşmaktadır. Bu katalogda orijinal parçaların yanı sıra Gates, Valeo, Ayd, Mapa, Denson gibi yan sanayi firmalarının da ürünleri vardır. Ancak bunlardan en popülerleri Valeo’dur. Ayrıca muadil kategorisinde yerli olanların yanı sıra Tayvan, Çin, Japon, Kore ve Alman yapımı da bulabilirsiniz.

Mazda Yedek Parça Fiyat Listesi

Mazda yedek parça ile ilgili merak edilen bir diğer şey fiyatlardır. Çoğu araç sahibi orijinal parçaların en iyisi olduğunu bilir. Ancak aynı zamanda en pahalısı olduğunu da bildikleri için genelde yan sanayi ya da muadil ürünlere yönelirler. Marka açısından seçenek çok olduğu için fiyatlar da bu yönde farklılık gösterir. Örneğin muadil bir Mazda polen filtresi 150 TL iken yan sanayi filtreye 250 TL ödeyebilirsiniz. Yani ürünün markası, fiyatını doğrudan etkiler. Bir diğer önemli faktör satın almak istediğiniz parçadır. Mazda yağ filtresi için 50 TL ödemeniz yeterliyken triger seti için ödeyeceğiniz ücret 800 TL olabilir. Ancak genel olarak fiyatlar 50 TL ile 10.000 TL arasında değişiklik gösterir. Mazda yedek parça fiyatları için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz:

www.parcaofisi.com/mazda-yedek-parca

Mazda Yan Sanayi Yedek Parça Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Uygun fiyatlı olmasından dolayı araç sahipleri tarafından çokça talep edilen yan sanayi parçaları alırken çok dikkatli olmak gerek. Aksi halde uzun vadede daha fazla maddi zarara girmeniz olasıdır. Bundan dolayı önem vermeniz gereken ilk şey garanti süresidir. Satın aldığımız herhangi bir ürünün garanti süresinin olması, alıcı olarak işimizi kolaylaştıran bir şeydir. Çünkü bu şekilde olası bir arıza durumunda sorunumuz kısa sürede çözülecektir. Benzer durum yedek parçalarda da geçerlidir. Size garanti süresi sunan oto parçaları tercih etmenizi tavsiye ederiz.

Yedek parça alırken tek kriteriniz fiyat olmamalıdır. Çünkü böyle durumlarda kalitesiz ama uygun fiyatlı ürünlere yönelmek kaçınılmaz oluyor. Bu da uzun vadede cebinize daha büyük zarar verir. Çünkü genelde kalitesiz parçaların ömrü çok kısa oluyor. Hatta aracınızda da kalıcı hasarlar bırakabiliyor. Bu nedenle olabildiğince bilinen ve kaliteli markaları tercih edin. Örneğin Valeo, Bosch, Aisin sizin için doğru seçenekler olabilir. Bu markalara ait ürünleri Parça Ofisi’nde bulabileceğinizi hatırlatmak isteriz.

Özellikle yedek parça alışverişinde yeni olanların yaptığı en büyük hata otomobillerine uygun olmayan parçaları almaktır. Fakat bu durum çok kısa bir süre sonra araçta problem olarak ortaya çıkıyor. Çünkü her modelin ve hatta model yılının parçaları birbirinden farklıdır. Örneğin Mazda 626 yedek parça ve Mazda 323 yedek parça için satın alacağınız parçalar muhtemelen aynı olmayacaktır. Bundan dolayı yedek parçanın arabanızla uyumlu olduğuna emin olun. Hatta parçayı taktıktan sonra bile aracınızın performansını gözlemleyin. Çünkü ürün, her ne kadar uygun gibi gözükse de zamanla aracınızın performansını düşürme ihtimali var.

Kaynak: www.parcaofisi.com