Afrika’da yaşanan kuraklık göz korkutuyor

Afrika açlık ve yoksullukla mücadele ederken, kuraklık ve susuzluk sağlığı tehdit edecek boyutlara ulaşıyor bölgede sağlıklı içme suyu kaynakları oldukça kısıtlı olması nedeniyle bölgede yaşayan çocuklar okul eğitimlerini yarıda bırakarak ailelerinin su ihtiyaçlarını karşılayabilmek için saatlerce ve kilometrelerce yol yürümek zorunda kalıyor.

Açlık ve yoksulluk hayatı olumsuz etkiliyor

Bölgede yaşanan zorluklar hayatı olumsuz yönde etkilerken sağlıklı ve nitelikli gıdaya erişmede yaşana zorluk çocukların gelişimini olumsuz yönde etkilerken yeterli protein alamayan ve sağlıklı beslenemeyen çocuklar yetersiz beslenmeye bağlı hastalıklara ile mücadele etmek zorunda kalıyor

 

Bereket Derneği insani yardım çalışmaları ile bölgeye destek oluyor

Kurulduğu 2008 yılından bu güne deprem, sel vb benzeri afetlerde gerek yurtiçi gerekse yurtdışında insani yardım çalışmalarını sürdüren Bereket Derneği yıl boyunca düzenlemiş olduğu insani yardım projeleri ile bölgede yaşanan susuzluk ve açlığı bir nebze de olsa hafifletmeyi hedefliyor. Derneğin yetkililerinde elde edilen bilgilere göre yıl boyunca başta kurban bağışı su kuyusu, yemek, Kur’an-ı Kerim dağıtımı olmak üzere camii, külliye gibi bir çok proje hayata geçiriliyor.

3 Kıta 21 ükede faaliyetler hayata geçiriliyor

Afrika kıtasında yaşanan zorluklara dikkat çeken dernek yönetimi yıl boyunca süren kurban bağışı kampanyalarının bölgede yaşana açlık sorununun etkilerinin hafiflemesi noktasında büyük önem arz ettiğini belirtirken kesilen hayvanların bölgede bulunan medrese ve yetimhaneler öncelikli olmak üzere bölgede bulunan ihtiyaç sahibi aile ve kimsesizlere ulaştırıldığını belirtti. Yıl boyunca süren kurban organizasyonu kapsamında görevli ekibin adak kurbanı, akika kurbanı, şükür kurbanı ve sadaka kurbanlarını keserek ilgili kesim videolarının bağışçıya whatsapp aracılığı ile iletildiği bağışlarda şefafaflık ve güvenilirliğe dikkat edildiği bilgisi verildi.

Bereket Derneği Hakkında

Nike Dunk ve Dunk Low Modelleri Nike Dunk ve Dunk Low Modelleri

2008 yılında İstanbul’da kurulan Bereket Derneği, insani yardım çalışmalarının yanı sıra eğitim ve sosyal yardımlaşma çalışmaları yürütmektedir. “Paylaşmak berekettir” sloganı ile kurulan ve kurulduğu günden beri sayısız projeye imza atarak adından sıkça söz ettiren Bereket Derneği, bu güne kadar tüm çalışmalarını büyük bir titizlik ve şeffaflıkla yerine getirmiş ve tüm bağışların ilgili video ve görsellerini bağışçının ismi net şekilde görülecek ve duyulacak şekilde bağışçılarına ulaşmıştır. Eğitim faaliyetleri alanında İslami eğitim çalışmalrı yapan dernek yönetimi geleceğin ahlaklı ve İslami eğitimi tam almış neslini yetiştirmek adına “hafızlık” çalışmaları yürütmektedir. Merkezi İstanbul’da bulunan dernek her hafta düzenlemiş olduğu sohbet programları ile bölge halkının gönlüne ışık tutarken sayısız sosyal yardımlaşma projesi ile de sosyal yardımlaşma kültürümüzü canlı tutmaktadır.

https://www.bereket.org.tr