Kolajen, vücut içerisindeki çeşitli dokuları koruyan ve onların doğru bir yapı ile işleve sahip olmasını sağlayan protein çeşididir. Vücut üzerinde en çok bulunan protein olan kolajen, bağ dokusu için önemli bir yere sahiptir. Bu dokuların bir arada kalması için yapıştırıcılar gibi bir görev sürdürür.

Magnezyum ise vücut içerisinde en çok bulunan 4.katyondur. Vücut içerisindeki işlevlerin sağlanabilmesi için önemli bir yere sahip olan bu mineral, ince bağırsak üzerinden emilerek böbrek yolu ile dışarıya atılır. İnsan vücudu, ne yazık ki magnezyumu tek başına üretemez. Yeterli miktarda magnezyumu vücuda aktarabilmek için gıda takviyelerinin kullanılması gerekebilir. Bu sayede gerekli olan magnezyum oranları yakalanarak çok daha sağlıklı bir vücut yapısına erişmek mümkün hale gelecektir. Yeterli dozda magnezyum oranlarına erişebilmek için gıda takviyelerinin kullanımı tercih edilebilir.

Kolajen ve magnezyumun bir arada kullanılması ise yine bu gıda takviyelerinin kullanımı sayesinde mümkündür. Sağlık profesyonelleri tarafından da sıklıkla önerilen bu gıda takviyeleri, içerisinde yer alan kolajen ve magnezyum miktarları ile vücudun ihtiyaç duyduğu oranları istenen seviyede karşılamak amaçlanmaktadır.

Kolajen ve Magnezyumun Birlikte Kullanılmasının Faydaları

Magnezyum ve kolajenin bir arada kullanılması, vücut üzerindeki dokuların ve bu dokuların fonksiyonlarının korunmasını sağlar. Vücuda alınan magnezyum, kas ve kemik yapısını koruyarak protein sentezinin yapılmasına katkıda bulunur. Bunun kolajen ile birlikte kullanılıyor olması ile beraber saç, tırnak ve eklemlerin de korunması ile birlikte işlevselliği de sağlanmış olur.

Magnezyum ve kolajen kombinasyonu cildin gerilme mukavemetini düzenler. Magnezyum, hücrenin; hücre dışı alanda kolajene bağlanmasını kolaylaştırır. Kolajen ve magnezyum kombinasyonu kortikal kemik oluşumuna destek olur.

Kolajen ve magnezyumun birlikte nasıl kullandığını merak ediyor ve detaylı bilgi almak istiyorsanız, aşağıda yer alan siteyi ziyaret ederek daha detaylı bir inceleme yapabilirsiniz.

https://www.day2day.com.tr/