Yakın zamanın en popüler ürünlerinden bir tanesi de hiç şüphesiz kinoa. Daha önceleri adından pek fazla söz edilmesi de şimdilerde özellikle bulgur yerine sıkça tercih edilmekte. Kendine has kokusu ve lezzetiyle hem damaklarda iz bırakmakta hem de farklı bir tat arayanlar için güzel bir kapı açmakta. Özellikle vücuda sağladığı faydalar ve doygunluk hissi yaratmasıyla sıkça tercih edilmekte. Diyet programlarında da adına sıkça rastladığımız kinoa genellikle haşlanarak tüketilir. Kinoa haşlanırken özen gösterilmezse ürün lapa bir hal alıyor ve istenilen tadı vermiyor. Bu durumu aşmak için sizlere püf noktalarıyla birlikte kinoa nasıl pişirilirin cevabını vereceğiz.

Kinoa Tarifi

Kinoayı pişirme işlemine geçmeden önce ürünü soğuk su yardımıyla yıkamalısınız. Kinoa kabukları içerisinde acı bir tat barındırır. Bu tattan kurtulmak adına yıkama işlemi oldukça önemli. Aksi takdirde kinoanın lezzetine tam olarak varamayabilirsiniz. Kinoa pişirme miktarını da kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Peki nasıl bir oran kuracağım sorusu akıllara gelebilir. Bu noktada kinoanın piştikten sonra yaklaşık 3 katlık bir büyümeye sahip olacağını göz önünde bulundurarak miktarı belirleyebilirsiniz.

Kinoa pişirirken gerekli su miktarı da 1e2 şeklindedir. Yani her 1 bardak kinoa için 2 bardak su kullanılması gerekir.

Kinoa haşlamasını yapmadan önce kinoa miktarınıza göre suyu kaynatın. Kaynamış su içerisine belirlediğiniz miktardaki çiğ kinoa tanelerini dökün. Suyun içerisine az bir miktar tuz ilavesi yapmayı unutmayın. Kinoa döktüğünüz su tekrar kaynamaya başladığında ocağın altını kısın. Yemeğin üzerini kapakla kapatarak yaklaşık 15 dakika boyunca pişirme işlemi uygulayın. Ardından kinoa haşlaması hazır. Mis gibi kokusu ve lezzetiyle kinoa haşlamasını tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kinoaları haşladıktan sonra direkt olarak tüketebileceğiniz gibi farklı tariflerle de lezzetine lezzet katabilirsiniz. Haşlanmış kinoa tanelerini salça ile kavurarak üzerine domates, maydanoz, biber gibi sebzelerle karıştırabilirsiniz. Bunların yanı sıra zevkinize göre kinoa tanelerini salatalar içerisinde kullanabilirsiniz. Buradaki önemli husus kinoayı kullanmadan önce kabuklarında yer alan acı tattan arındırılması gerekir. Bunun içinde soğuk suyla yıkamayı ihmal etmeyin.

Ürün Önerisi: Kinoa Unu

Satıcı Firma: Cevizhane