Keçiboynuzu yapraklarını dökmeyen bir ağaç olup, meyve kısmı yarar açısından ilgilendiren kısmıdır. Keçiboynuzunun en yaygın kullanım şekilleri, keçiboynuzu pekmezi, keçiboynuzu tozu ve çayıdır. Faydalarına gelince; besin değerleri açısından son derece zengindir. Bol protein, magnezyum içerir. Sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlar, kolesterolün düşmesinde yardımcıdır, kemik sağlığı açısından destekçidir, enerji verir, kansızlığı önler.

Keçiboynuzu Tozu Zararlı Mıdır?


Keçiboynuzu tozu herhangi bir zararlı yanı tespit edilmemiş olsa da aşırı tüketimi özellikle hamilelerde, emziren annelerde, diyabet hastalarında önerilmez. İştah açıcı etkisi olduğundan fazla tüketim kilo alımı demektir.

Keçiboynuzu tozu büyük marketlerden, aktarlardan rahatlıkla temin edilebilir. Özellikle gelişim çağındaki çocuklarda yoğurda karışıp tüketmesini sağlamak son derece yarar getirecektir. Keçiboynuzu tüketimi pekmez ve toz dışında kür ve nektar olarak da tüketilebilir. Genelde doğal kullanım pek fazla tercih edilmez. Özellikle çok fazla kafein tüketen kişiler için keçiboynuzu kullanımı kafein ihtiyacını giderici özelliktedir. Keçiboynuzu kullanımı nefes darlığı açısından da şifa niyetinedir. Özellikle karaciğere faydası aşikardır.

Keçiboynuzu tozunu sıcak suyla ya da meyve aromaları eşliğinde karıştırarak da tüketim yapılabilir. Bu karışımlar hem lezzetli içecekler hem de iyi bir besin kaynaklarıdır. Satın almak için tıklayın https://www.thelifecoshop.com/keciboynuzu-tozu