MERSİN (CİHAN)- Mersin’in Mut ilçesinde belediye tarafından organize edilen ve bu yıl 17-18 ve 19 Haziran tarihleri arasında kutlanan 38. Kayısı Kültür ve sanat Festivali sona erdi.
Festival 3 gün boyunca dolu dolu geçti. Görkemli bir törenle açılan festivalin kapanışı da büyük ilgi gördü.
Festival etkinlikleri çerçevesinde 3 gün boyunca ilçe merkezi bayram yerine dönerken, ilçe dışından gelen seyyar satıcılar trafiğe kapatılan Cumhuriyet alanına, İnönü Caddesine ve Kale festival alanına tezgah kurdu.
Ayrıca Tarihi Çınaraltı parkına kurulan kıl çadırlarda sivil toplum örgütleri kermes açarak, gözleme, sıkma, börek, döner ve yöresel yemeklerin satışını yaptı.
Bayram havasında geçen etkinliklerde çeşitli yarışmalar ve gösteriler düzenlendi. Mut Şehir Stadyumunda gerçekleştirilen etkinliklerde ünlü sanatçılar, Zara, Gökhan Tepe, Hasan Yılmaz, Musa Eroğlu, Deniz ve Esen Şahin’in yanı sıra yöresel sanatçılar sahne aldı.
Birinci gün Deniz, Esen Şahin, Hasan Yılmaz ve Musa Eroğlu’nun sahne aldığı festivalin kapanış galasına Gökhan Tepe ve Zara damgasını vurdu. Çeşitli il ve ilçelerin de yoğun ilgi gösterdikleri festival, esnafların yüzünü güldürdü.
Belediye Başkanı Murat Orhan, festivalin dolu dolu geçtiğini belirterek, etkinlikleri çevre il ve ilçelerden gelen konuklarla yaklaşık 70 bin kişinin izlediğini tahmin ettiklerini söyledi.
Orhan,” Mut'ta üretilen kayısı Rusya, Almanya, Romanya, Bulgaristan, Fransa, Ukrayna, Polonya, Moldova'ya ihraç ediliyor. Kayısı festivali bizim için son derece önemli ve geleneksel yapıya sahiptir. İnsanların geçim kaynağı olan kayısının festivalinin hem ilçemizin tanıtımının yapılması hem de yurt içi ve gerekse yurt dışı konusunda ilçemizdeki kayısı potansiyelinin tanıtımını yapmada amacına ulaşmış bulunuyoruz. Kayısı, festivalde birlik ve beraberliğimizin simgesi olmuştur” dedi. CİHAN