59 ilden 3 bin 600 sporcunun katıldığı şampiyona, 25-30 Nisan tarihlerinde Denizli’nin ev sahipliğinde Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonu'nda yapıldı.

FARK KARATE'DEN 3 MADALYA

Milli Antrenör İlyas Uran nezaretinde şampiyonaya katılan Denizli Fark Karate sporcularından;

Şerif Turkut; 2012 doğumlu Yıldız Erkekler Kumite Dalında 35 Kg. Türkiye 2.si,
Nilsu Eres, 2011 doğumlu Yıldız Bayanlar Kumite Dalında 40 kg. Türkiye 3.'sü,
Hilal Özgül, 2010 doğumlu Yıldız Bayanlar 54 Kg. Kumite Dalında Türkiye 3.'sü, olarak Milli takıma seçilmeye hak kazandılar. 

Şerif Turkut 26-28 Mayıs 2023 Karadağ Montenegro'da yapılacak olan balkan şampiyonasında Türkiye'yi ve Denizli'yi temsil edecek. Diğer sporcular, Hilal Özgül ve Nilsu Eres ise 29 Haziran - 3 Temmuz tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek olan Uluslararası Marmara CUP Turnuvasında ülkemizi ve ilimizi temsil edecekler. 

İLMAN “Madalya alan sporcularımız ülkemizi ve Denizli'yi temsil edecek”

Türkiye Karate Şampiyonasını Denizli’ye kazandırmaktan mutlu olduklarını dile getiren Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, şampiyona boyunca sahada centilmence bir mücadele, saha dışında ise dostluk ve kardeşlik duygularının hakim olması bizi sevindirdi. burada mücadele eden gençlerin gelecekte ay-yıldızlı formayla Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında, Olimpiyatlarda ülkemizin gururu olacak. Madalya alıp ülkemizi ve Denizli'yi temsil edecek olan sporcularımızı tebrik ederim." ifadesinde bulundu. 

denizli-minik-karateci3

denizli-minik-karateci1

denizli-minik-karateci2