Milli Eğitim Bakanlığı'nın öncülüğünde hayata geçirilen öğretmen akademileri Edebiyat Akademisi bünyesindeki 30'a yakın idareci ve öğretmen, Denizli’nin Tavas ilçesinde Ekrem Kaftan Kütüphanesi’ni ziyaret etti.

Yaz yağmuruna hazırlıksız yakalanan Denizliler ıslanmaktan kurtulamadı Yaz yağmuruna hazırlıksız yakalanan Denizliler ıslanmaktan kurtulamadı

Tecrübeli gazeteci, yazar ve şair Ekrem Kaftan, ilkokul yıllarında kaynak kitap bulmakta zorlandıklarını bu sebeple doğduğu köye bir kütüphane yapmayı hayal ettiğini belirtti. Kaftan, "Çocukluk hayalim olan kütüphaneyi yıllardır biriktirdiğim nadir eserlerle oluşturdum. Edebiyat akademisinde bulunan 30 değerli hocamızın kütüphanemize gelmesi bizi mutlu etti. İstanbul'da bulunmam nedeniyle bir çok şair ve yazarla birebir görüşme imkanım oldu. Mesela Türk Edebiyatı'nın önde gelen şairlerinden biri olan Fazıl Hüsnü Dağlarca'nın evine gidip şiir okudum. İstanbul temalı şiirimi sonuna kadar dinledi, memnun oldu. Fazıl Hüsnü Dağlarca'dan övgü almayı kendime referans kabul ettim. Arkadaşlar yazmak için bilmek lazım, toplum olarak bildiğimiz konuştuğumuz kelime sayısı sınırlı, bu kütüphanede rafın biri sadece lugatlardan oluşuyor. Bir insanın günde en az 50 sayfa kitap okuması gerekiyor. Şairlik sadece kabiliyet değildir, kabiliyetin yanında kelime bilmek, çok okumuş olmak gerekir. Siz yeter ki yazın, gün olur bir cümleniz dünyayı değiştirir" ifadelerini kullandı.  


Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmen Akademileri Edebiyat akademisi öğretmenleri, Meltem Aydoğmuş ve Mehmet Akif Bıyıklı'nın koordinatörlüğünde, 30 öğretmenle birlikte Tavas'ın Vakıf Mahallesi'nde bulunan Ekrem Kaftan Kütüphanesi'ni ziyaret etti. haberdenizli.com'un da takip ettiği programda, gazeteci, yazar ve şair Ekrem Kaftan tecrübelerini anlattı. Program sorumlularından Meltem Aydoğmuş, "Milli Eğitim Bakanlığımız öncülüğünde Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü'müzün hazırlamış olduğu Öğretmen Akademileri Edebiyat Akademisi olarak bugün Tavas Vakıf mahallesinde Ekrem Kaftan hocamızın biriktirmiş olduğu kitaplardan oluşan kütüphaneye konuk olduk. Bakanlığımız tarafından belirlenen 13 pilot ilden biri olan Denizli'de Edebiyat Akademisi olarak, her hafta yazar, şair, edebiyat alanında yetkin profesörlerimizden önemli isimleri davet edip, 30'ar kişilik öğretmen grubumuzla buluşturuyoruz. Aynı zamanda Denizli'nin tarihi ve kültürel açıdan önemli mekanlarını öğretmenlerimizle birlikte ziyaret ediyoruz. Çalıştıkları şehrin değerlerini bilip ruhunu yakalamalarını da istiyoruz. Yani diyoruz ki, Denizli'de öğretmen olmak bir ayrıcalıktır." ifadelerini kullandı. 

3 saate yakın süren program sonunda Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü Edebiyat Akademisi öğretmenleri Ekrem Kaftan'a hediyeler verirken, Kaftan da katılımcılara "Çatısız Saray" isimli kitabını tek tek imzalayarak verdi. 

 Kaftan Siz Yeter Ki Yazin Gun Gelir 1 Cumleniz Dunyayi Degistirir 3Kaftan Siz Yeter Ki Yazin Gun Gelir 1 Cumleniz Dunyayi Degistirir 1Kaftan Siz Yeter Ki Yazin Gun Gelir 1 Cumleniz Dunyayi Degistirir 2Kaftan Siz Yeter Ki Yazin Gun Gelir 1 Cumleniz Dunyayi Degistirir 7Kaftan Siz Yeter Ki Yazin Gun Gelir 1 Cumleniz Dunyayi Degistirir 6Kaftan Siz Yeter Ki Yazin Gun Gelir 1 Cumleniz Dunyayi Degistirir