Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde basın mensuplarının karşısına çıkan Özer Tunçtürk, İyi Parti'nin Denizli'de ilçe kongrelerini tamamladığını gözlerin 8 Ocak'ta yapılacak il kongresine çevrildiğini belirtti. Tunçtürk’ün açıklamasında Pamukkale İlçe Başkanı Türkay Berberoğlu, Merkezefendi İlçe Başkanı Süleyman Semerci, Merkezefendi Eski İlçe Başkanı Mehmet Ertuğrul Gökce ve partinin önemli isimleri yer aldı.

Toplantıda konuşan Özer Tunçtürk; “5 Temmuz 2020 tarihindeki il kongresinde seçilen il yönetimi Denizli’de İYİ Parti’yi bugüne kadar temsil etmiştir. Yaklaşık 3 ay önce İYİ Parti Genel Başkanlığı 2023-2024 yıllarında yapılacak olan seçimlere daha güçlü bir kadro ile gitmek için il ve ilçe başkanlıklarını güçlendirme kararı aldı. Kararın ardından İYİ Parti ülke genelinde ilçe kongrelerini yapmaya başladı. Kongrelerde yönetimlerde olan eksiklikler tamamlandı ya da geçen süreçte yıpranmış yönetimler değişerek daha güçlü yönetimler oluşturulmaya çalışıldı. Denizli’de ilçe kongreleri demokrasi şöleni şeklinde geçti. İlçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından il kongresi 8 Ocak 2023 tarihinde gerçekleşecek. Önümüzdeki seçimlerin planlamasını yapacak yeni il yönetimi ve başkanını seçeceğiz. Bizler İYİ Parti’nin kurulduğu günden bugüne her zaman içerisinde olan, ülkenin selameti için elini taşın altına koyan, İYİ parti il ve ilçe yönetimlerinde görev almış, Denizli’de yakılan çoban ateşinin mensuplarıyız. Önümüzdeki seçimlerin çok kritik seçimler olduğunun bilincindeyiz. Bugün geldiğimiz noktada, Partimizin durumunu, Ülkemizin durumunu ve Denizli’nin durumunu göz önüne aldığımızda bizlerin görev alma zamanı geldiğine inandık. Yönetim Kurulu Üyelerimle beraber 2023 ve 2024 yıllarında yapılacak seçimlerde İYİ Parti’yi Denizli’de en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyorum. İl Yönetiminin, İlçe Yönetimleri ve Başkanlarıyla birlikte bir bütün olarak hareket etmesini sağlayıp, seçimlerde en yüksek oyu alması için elimizden gelen her şeyi yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Bu yolun çetin ve meşakkatli olduğunun farkındayız. Ancak, İYİ Partinin bu günlere nasıl bir süreçten geçerek geldiğini düşünürsek, bundan sonra yolumuza çıkacak engelleri de aşmamız çok zor olmayacaktır.Her şeye rağmen Partimizi en üst noktaya taşımak için ne gerekirse yapacağız. Bütün zorluklar içerisinde, ülkemizin geleceği ve aydınlık günler için İYİ Parti Denizli İl Başkanlığı’na ve yönetimine talibiz.” dedi.

iyi-parti-ozer-tuncturk-denizli

ÖZER TUNÇTÜRK KİMDİR?
“1966 yılında Denizli İli -Serinhisar İlçesi-Yatağan Kasabası’nda doğdum, ilk-orta ve Lise 1 eğitimimi Yatağan’da tamamladım. Liseyi Denizli Teknik lisesinde bitirdim. Akdeniz Üniversitesi Isparta Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünden mezun oldum. 1999 yılında Denizli Belediyesinde çalışmaya başladım. 2014 yılında belediyeden ayrıldım. Halen serbest Jeoloji Mühendisliği hizmeti veriyorum.

Afyon Evciler’de 3 yıl Ülkü Ocağı Başkanlığı yaptım.Denizli Jeoloji Mühendisleri Odasında 4 dönem Oda Başkanlığı Yaptım. TMMOB Ankara delegeliği, JMO Ankara delegeliği, Denizli Belediyesi Danışma Kurulu üyeliği, Denizli Valilik Danışma Kurulu üyeliği, İKK üyeliği, MHP İl Başkan Yardımcılığı gibi pek çok görevde bulundum. Bugün halen Serinhisar Belediyesi İYİ Parti Meclis üyesi olarak görevimi sürdürmekteyim. Bunların içinde en özeli, en güzeli tabi ki 2017 yılında kurulan İYİ Parti Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyesi olmaktır. Bununla her zaman Onur duydum.”