Çiftçilerin kullandığı sulama suyuna yapılan zammın geri çekilmesinde katkı sunduklarına dikkat çeken İsmail Karateke, "Çiftçimizin, üreticimizin her zaman yanındayız. Üretmezsek yok oluruz, tarım sektörü savunma sanayi kadar önemlidir" dedi. Denizlili çiftçiler, Milletvekili adayı İsmail Karateke'ye sulama suyunda açıklanan yüzde 50'lik devlet desteğinden duydukları memnuniyeti ilettiler.

Büyük Birlik Partisi (Büyük Birlik) Denizli 1. Sıra Milletvekili Adayı İsmail Karateke, Baklan ve Çardak ilçe ziyaretlerinin ardından seçim çalışmalarına Çivril ilçesinde devam etti. Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural'ı makamında ziyaret ederek ilçe seçim çalışmalarını başlatan İsmail Karateke, ilçe merkezi, Kıralan ve Çıtak mahallelerini ziyaret ederek, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Milletvekili Adayı İsmail Karateke'ye ilçe ziyaretinde Erhan Taşdemir'de eşlik etti. Çivrillilerin büyük ilgisi ve desteğiyle karşılanan İsmail Karateke, çiftçinin ve üreticinin gece gündüz yanında olacağını söyledi.

14 Mayıs seçiminde Çivrililerden, Büyük Birliği Meclise taşıma sözü alan İsmail Karateke, “İlçe Başkanımız Erhan Taşdemir ve muhtar arkadaşlarımız sulama suyuna yapılan yüzde 170’lik zammın geri alınması, indirim yapılması için parti binamıza gelmişlerdi. Yaptığımız görüşmenin notlarını Genel Başkanımız Mustafa Destici beyle de görüşmüştük. 23 Nisan'da Genel başkan Mustafa Destici'ye ilettiğimiz, Sağ Sahil Sulama Birliğinin sulama suyu fiyatındaki indirim taleplerinin gerçekleşmesi sebebiyle çiftçilerimiz büyük memnuniyetlerini bizlere iletti. Denizli olarak çok verimli tarım arazilerine sahibiz. Özellikle Çivril ilçemiz, elması, şeftalisi, kirazı ve vişnesiyle çok ünlü. Tarımda atılım yapmalı, daha çok ve daha kaliteli üretmeliyiz. Üreticimizin, çiftçimizin önünü açmalıyız. Devlet olarak her desteği vermeliyiz. Ben gerçek çiftçilerin SSK ve Bağ Kur primlerinin bile devlet tarafından ödenmesi gerektiğini söylüyorum. Çiftçilerimizin kullandığı mazottan ÖTV alınmamalı. Gübre desteği hibe desteklerle çiftçilerimiz desteklenmelidir. Bana göre tarım sektörü savunma sanayi kadar önemli ve gereklidir. Üretmeliyiz. Bol ve kaliteli üretmeliyiz. Üretmezsek yok oluruz. Tarımda kendi kendine yetebilen ülkeler sıralamasına tekrar girmek zorundayız” dedi.

sulama-2-1sulama-3sulama-4sulama-1-1