Milletvekili adayı İsmail Karateke'nin bizzat ilgilendiği çiftçilerin dertleri çözüldü. Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'ye aktarılan konu ile ilgili yapılan çalışmalar neticesinde tarımda sulama suyuna %50 devlet desteği geldi.

Çiftçilere verdiği vaatler ile gündem olan Büyük Birlik Partisi Denizli 1. Sıra Milletvekili adayı İsmail Karateke henüz seçilmeden ilk icraatini gerçekleştirdi. Çivrilli çiftçileri Büyük Birlik Denizli İl Binasında kabul eden Karateke, Çivrilli muhtarların sorunları dinledi. Denizli’de ürettiği elması ve şeftalisiyle ünlü Çivril ilçesinde mahalle muhtarları sulama suyuna yapılan yüzde 170’lik zamma itiraz etti. Büyük Birlik Partisi (Büyük Birlik) Denizli 1. Sıra Milletvekili Adayı İsmail Karateke’yi Büyük Birlik Partisi Çivril İlçe Başkanı Erhan Taşdemir ile birlikte ziyaret eden mahalle muhtarları su sorununa çözüm istedi. Çiftçilerin maliyetlerinin azaltılması konusunda sulama suyunda maliyetin düşürülmesini talep muhtarlara, konuyu Ankara'ya taşıyacağını söyleyen Karateke, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ile konuyu istişare etti. Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, İsmail Karateke'yi ziyaret eden muhtarlar ile telefonda görüştü. Çivrilli çiftçilerin sorunlarını gereken makamlara ileteceklerinin sözünü verdi. Tarımsal faaliyetleri destekleyen Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın konu ile ilgili son kararı çiftçinin yüzünü güldürdü. Tarımsal Sulama Amaçlı Su Kullanım Hizmet Bedelinin Desteklenmesine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Tarımda sulama suyuna %50 devlet desteği geldi.

Denizli’de DSİ Aydın Bölge Müdürlüğü tarafından sulama suyuna yapılan yüzde 170’lik zam yetiştirdiği elması ve şeftalisiyle ünlü Çivrilli 77 mahalle muhtarların tepkisini çekti. DSİ ile yapılan görüşmelerde sulama suyuna yapılan yüzde 170’lik zam yüzde 30 indirimle yüzde 140’a çekildi. Sulama suyuna yüzde 140 zammı da çok bulan muhtarlar Büyük Birlik Partisi (Büyük Birlik) Denizli 1. Sıra Milletvekili Adayı İsmail Karateke’yi Büyük Birlik Partisi Çivril İlçe Başkanı Erhan Taşdemir ile birlikte ziyaret eden Kocayaka Muhtarı Hasan Koç, Yakacık Muhtarı Muharrem Bahadır ve Karayahşiler Muhtarı Hasan Solmaz sulama suyu problemine çözüm istedi. Çivrilli muhtarlar sulama suyu fiyatlarına yapılan zammın yüzde 60-70’ler seviyesine düşünceye kadar mücadeleye devam edeceklerini söylediler. Büyük Birlik Partisi olarak Denizli’deki çiftçilere sahip çıkmak için ellerinden geleni yaptıklarını anlatan Denizli 1. Sıra Milletvekili Adayı İsmail Karateke, “Ben kendim çiftçi çocuğuyum ve çiftçilerin sorunlarını çok iyi biliyorum ve sık sık televizyon programlarında dile getiriyorum. Bizim daha öncede belirttiğimiz gibi çiftçilerimizin üç ana talepleri var. Çiftçilerimizin üreticilerimizin SSK ve Bağkur primlerinin mutlaka devlet tarafından ödenmesi gerekir. Çiftçinin kullandığı mazotta mutlaka ÖTV’nin kaldırılması gerekiyor. Yoksa önümüzdeki dönemde gıda krizinin yaşanma ihtimali var. Gerçek çiftçilere belli bir oranda gübre desteği, gerçek besicilere belli bir oranda yem desteği verilmesi gerekir” dedi.

MÜJDE BUGÜN GELDİ

Üreticilerin tarımsal sulamadaki enerji maliyetlerini azaltmak amacıyla 2023 tarımsal sulama tarifesinin tarımsal destek bütçesinden %50 oranında desteklenmesi kararı alındığı duyuruldu.

Çiftçilerin 2023 yılına ilişkin tarımsal amaçlı su kullanım hizmet bedellerinin yüzde 50 desteklenmesi kararlaştırıldı.

karateke-1-1