İmplant, titanyumdan yapılan bir yapay diş köküdür ve çene kemiğine yerleştirilir. İmplantlar, bir dişin eksik olduğu durumlarda tek diş implantı olarak kullanılabilir veya birkaç diş eksikliği durumunda implant destekli bir köprü veya protez olarak kullanılabilir. İmplant tedavisi, diğer diş protezleri gibi çıkarılıp takılamaz.. İmplant tedavisinin birçok avantajı vardır bunlar ise;

Doğal dişlere benzer: İmplantlar, doğal dişlere benzer bir görünüme ve hisse sahiptir. Estetik açıdan, implantlar çoğu durumda doğal dişlerle aynı renk, şekil ve boyuta sahip olabilir.

Yüksek başarı oranı: İmplant tedavisi, yüksek başarı oranlarına sahiptir. İyi bir şekilde yerleştirildikten ve iyileştikten sonra, implantların başarısı %95-98 arasındadır.

Çene yapısını korur: İmplantlar, diş eksikliği nedeniyle oluşabilecek çene kemik kaybını önlemeye yardımcı olur. Çünkü implantlar çene kemiğiyle birleşerek, kemik dokusunun daha fazla kaybını önler.

Rahat kullanım: İmplantlar, diğer diş protezlerine göre daha rahat bir kullanım sunar. Protezler gibi ağza yapışmazlar ve çıkarılması veya takılması kolaydır.

Diğer dişleri korur: İmplantlar, komşu dişlere herhangi bir zarar vermeden yerleştirilebilirler. Diğer dişlerin kesilmesine gerek kalmadan yerleştirilebilen implantlar sayesinde sorunlu dişleriniz yüzünden sağlıklı dişleriniz zarar görmez .Diğer dişlerin sağlığını korur ve destekler.

Uzun ömürlüdür: İmplantlar, diğer diş protezlerine göre daha uzun ömürlüdür. İyi bakım yapıldığında, implantların ömrü 10 yıldan daha uzun olabilir. Titanyumdan yapıldıkları için, implantlar çürüme veya bozulmaya karşı dayanıklıdır.

Çok yönlüdür: İmplantlar, birçok farklı diş problemi için kullanılabilirler. Bir dişin eksik olması durumunda kullanılabilirler, ancak aynı zamanda birden fazla dişin yerine de konulabilirler.

İmplant tedavisi, diş eksikliği yaşayan hastalar için önemli bir tedavi seçeneğidir ve birçok avantajı vardır. Ancak her hasta için uygun bir tedavi yöntemi değildir, iyi bir diş hekimi ile görüşerek size uygun olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Daha detaylı bilgi sahibi olmak için https://denizboybeyi.com/  sitesini ziyaret edebilirsiniz.