Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Adayı Sema Silkin Ün, seçim gezileri kapsamında Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu hizmet binasını ziyaret etti. Gelecek Partisi Denizli İl Başkanı Aykut Yıldırım, Teşkilat Başkanı Yusuf Sina Sarı ve Merkezefendi İlçe Başkanı Ahmet Soyupak ile beraber federasyon binasına gelen Ün’ü, burada Federasyon Başkanı Ayşe Sarıkaya ve Yönetim Kurulu Üyesi Basın Halkla İlişkiler Sorumlusu Mustafa Karapınar karşıladı. Kabulde ilk olarak söz alan Başkan Sarıkaya, Denizli’deki amatör spor camiasına dair genel değerlendirme yaparak kulüplerin zor şartlar altında hizmet verdiklerini söyledi. Yerel yönetimlerin maddi ve malzeme yardımları ile kulüplerin ayakta kaldığını anlatan Sarıkaya, sponsorların ve kulüplerin yaşaması için yapılan bağışların önemine işaret etti. Milletvekili seçilmesi durumunda yapılması gereken projeler ve çalışmalar hakkında da Milletvekili Adayı Ün’e çeşitli bilgiler veren Sarıkaya, sorun ve beklentilerin takipçisi olmalarını istedi.

BİR MAAŞINI BAĞIŞLAYACAK

Amatör spor camiasına gönül ve emek veren insanlara karşı hayranlığını dile getiren Ün, Ayşe başkanı ve spor camiasını da bu yolda yalnız bırakmayacağını anlattı. Ün, “Ayşe Hanım'ı bir kadın olarak böyle zorlu bir mücadelede yalnız bırakmayacağıma söz veriyorum. Kadın dayanışması ile sporda ve siyasette memleketin geleceği için emek vereceğimize emin olabilirsiniz. Milletvekili seçildiğim takdirde bir maaşımı spor camiası yararına kullanılmak üzere federasyona bağışlayacağımın taahhüdünü vermiş olalım. Bu sadece burada oluşmuş olan diyaloğumuzun neticesi değildir. Hakikaten bugünkü konuşmamızda da söylediğimiz gibi gençlerimizin sosyalleşmesi, kimlik kazanması, iletişim becerilerinin gelişmesi için özellikle taşradaki gençlerle bu iletişim ağlarının genişlemesi için mutlaka bu desteğin sağlanması gerekiyor. Bu sıradan bir destek değil. Ekmek gibi su gibi bir ihtiyaçtır. Bu destek az bile. Ancak bugün elimizden gelen bu olacaktır. İnşallah ilerleyen süreçte de nasip olur seçilirsek, amatör spor kulüplerimizi destekleme adına çalışmalarımız olacaktır. İş adamlarıyla, sanayicilerimizle aranızda köprü olmaya çalışmak, sponsorlukları arttırmaya çalışmak, Denizli'nin turizmine, turist gelirlerine de bir taraftan katkı sağlayacak çalışmalar yapmak, verdiğimizin belki de 100 mislini geri karşılayacak bir sistem oluşturmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu da size sözümüz olsun.

SARIKAYA TEŞEKKÜR ETTİ

Milletvekili adayı Ün’ün jesti karşısında “Sporcularımız adına teşekkür etmek isterim” diyen ASKF Başkanı Sarıkaya, “Sporcularımızın bir sezon boyunca yaptığı çalışmaların, müsabakaların sonucunda aldıkları kupanın özellikle maneviyatı çok fazla. Maddi anlamdaki değerinden ziyade manevi hazzı da tartışılmaz bir gerçektir. Kupayı almanın başarısı, emeğinin karşılığının ödül olarak geri dönmesi sporcularımızı gelecekle ilgili umutlandırıyor. Federasyon olarak da katkınızdan dolayı teşekkür ederiz. Seçilseniz de seçilmeseniz de sporun her alanında destek olmaya devam edin lütfen” dedi.

ilk-maas-1