Ulusal bir veri tabanı sistemi olan İleti Yönetim Sistemi ticari arenada aktif olarak kullanılır. Bu kullanım alanları arasında yer alan pazarlama ve reklamcılık sektörleri, sistemin ticari elektronik ileti onaylarını kaydedebilmesi özelliğinden fazlaca yararlanır. Sistem içinde insanlara gönderilen yazılı, görsel ve sesli mesajları elektronik mesajları düzenleme ve yönetme kolaylığı yer alır.

Mecliste Bir İlk, TBMM Başkanlık Divanında İlk Kez Üç Kadın Milletvekili Yer Aldı Mecliste Bir İlk, TBMM Başkanlık Divanında İlk Kez Üç Kadın Milletvekili Yer Aldı

Dijital platformda kullanılan İYS için bir kayıt şartı bulunur. Duyuru, tanıtım ve kampanya gibi tüm içerikler için İYS’ye kaydolmak gerekir. Kayıt olduktan sonra hizmet sağlayıcı ve satıcılar için verilen belirli bir İYS numarası vardır. Kayıt zorunluluğu hem gerçek kişiler hem tüzel kişiler için geçerlidir. Bunun genel olarak en büyük getirisi onay verilen alıcılara ileti gönderilmesidir.

İleti Yönetim Sistemi Nedir?

Satıcı ve şirketlerin müşterileri ile etkili bir iletişim kurmak adına onlara pazarlama, reklam ve tanıtım içerikli iletiler göndermesini sağlayan veri tabanına ileti yönetim sistemi denir. Sistemi kullanan şirket ve satıcıların hangi ölçekte olduğu önemli değildir. Büyük ya da küçük yapıdaki şirket ya da satıcılar sisteme üye olduktan sonra kullanma hakkına sahip olur.

Şirket ve satıcıların müşterilerine ileti göndermek için kullanılması gereken tüm bilgiler ileti yönetim sisteminde yer alır. En sık kullanılan müşteri bilgilerine e-posta ve cep telefonu örneği verilebilir. Kayıtlı müşterilerin yanı sıra potansiyel müşterilere ulaşmak için de sistem olanak sunar. İleti yönetim sisteminin tüm bu olanaklarından yararlanmak için üye olmak gerekir.

İleti Yönetim Sisteminin Pazarlama ve Reklamcılıktaki Önemi Nedir?

Pazarlama ve reklamcılık sektörlerinde kullanılan ileti yönetim sisteminin pek çok avantajı vardır. Satıcıların mevcut ya da potansiyel müşterileri ile hızlı iletişim kurmasını sağlar. Son dönemlerde yaygın bir iletişim kanalı olan e-postalar ile ürün pazarlaması yapmak son derece etkili sonuç verir. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte e-posta en sık kullanılan araçlar arasına girmiştir.

İleti Yönetim Sistemi aracılığı ile etkin bir şekilde kullanılan iletişim kanallarından biri de SMS ve e-posta gibi örnekler kolayca kullanılabilir. Bu sayede daha masraflı olan billboard gibi diğer reklam araçlarına kıyasla daha bütçe dostu bir seçenektir. Aynı zamanda kullanılan iletişim araçları ile hedef kitleye ulaşmak çok daha kolaydır.

Pazarlama ve reklamcılık sektörü için ileti yönetim sisteminin en büyük özelliklerinden biri de çok geniş bir depolama alanı sunmasıdır. Sistem içinde pek çok müşteri bilgisi bulunur. Bu sayede onlara ulaşmak kolay hale gelir. Müşteri onay verdiği taktirde şirket ve satıcılardan çeşitli kanallar aracılığı ile ileti gönderebilir.

Ticari Elektronik İleti Nedir?

Düzenlenmesi elektronik ortamda yapılan ve şirketler ile satıcıların müşterilerine ticari amaçla gönderdikleri çeşitli formatlardaki veri içeriklerine ticari elektronik ileti denir. Ticari elektronik ileti için telefon, faks ve e-posta gibi çeşitli araçlar kullanılır. Alıcıların ticari elektronik ileti almak için önceden şirket ve satıcılara onay vermiş olması gerekir.

Elektronik İleti Yönetimi ile müşterilerden onay alma işlemi iki şekilde gerçekleşebilir. Yazılı ya da elektronik iletişim araçları ile alınabilen bu onayın ne kadar devam edeceği müşterinin isteğine bağlı bir durumdur. Müşteriler istedikleri taktirde herhangi bir gerekçe göstermeden ticari elektronik ileti almayı durdurabilir.

İleti Yönetim Sisteminin Çalışma Şekli Nasıldır?

Ticari elektronik ileti sistemini kullanan tüm hizmet sağlayıcılar sahip oldukları ticari elektronik ileti izinlerini İYS’ye yükler. Yalnız bu şekilde reklam, kampanya ve pazarlama gibi elektronik iletileri müşterine gönderebilirler. Müşteriler onay verdiği bu izinler konusunda serbest durumdadır. Veri tabanında saklanan ticari elektronik ileti izinler ret etme hakları saklı tutulur.

Müşteriler onay verdikleri ticari elektronik ileti izinlerini istedikleri zaman görüntüleyebilir. Aynı zamanda bu izinleri düzenleme hakkına sahiptirler. Bu düzenleme işlemi arama, mesaj ya da e-posta yoluyla gerçekleşebilir.

İYS Başvurusu Nasıl Yapılır?

İleti Yönetim Sistemi’ne başvuru yapmak isteyen kişiler için iki temel kaynak bulunur. İYS resmi sitesi üzerinden ya da e-Devlet kanalından başvuru yapmak mümkündür. İkinci seçenekte yer alan İYS bölümünden tüm işlemler hızlı bir şekilde yapılır. Son olarak e-İmza sahibi olan kişiler de başvuru yapabilir. Başvurusu sırasında MERSİS bilgilerinin tam olması istenir.