Başkan Zolan, “Önceden sadece il özel idaresinin kaynakları ile hizmet alan, köyler artık mahalle olacak. Mahalleye dönüşen köylerimiz önce bağlı oldukları ilçeden sonra Büyükşehir belediyesinden hizmet alacak. Büyükşehirin kazanımlarını en çok beldeler ve köyler hissedecek” dedi. Belediye Başkanı Zolan, ‘Büyükşehir’i anlatmak için düzenlediği ilçe gezileri kapsamında Çivril ilçesini ziyaret etti. İlçe gezisi programına Özdemirci beldesinden başlayan Başkan Zolan, ilçeye bağlı Irgıllı, Gümüşsu, Işıklı, Emirhisar, Gürpınar, Karayahşiler beldeleri ile Kocayaka, Seraserli, Tekke, Beydilli, Bulgurlar, Şenköy, Sökmen köylerinde vatandaşlarla buluştu. Geride kalan 9 yılda Denizli’nin inanılmaz bir değişim yaşadığını hatırlatan Başkan Zolan, “2004 yılındaki Denizli ile şimdiki Denizli'nin arasında dağlar kadar fark var. Dokuz yılda girmediğimiz sokak kalmadı. Bir günlük iş yapmadık. Elli yıllık yüz yıllık iş yaptık. Asla makyaj yapmadık. Dünya kenti olma yolunda sadece kent merkezinde bu güzelliklerin yapılıyor olması yetmiyor. Denizli’nin tümüyle bu hizmetleri alması gerek. İşte bu nedenle Büyükşehir yası çok önemli. 28 yıllık hasret nihayet sona erdi. Yasayla Denizli’nin tamamı hizmet alacak. Bu yasadan en çok da beldelerimiz ve köylerimiz yararlanacak. Artık Denizli’ye daha fazla kaynak gelecek. Bu kaynaklar işte buralarda değerlendirilecek. Şimdi sizin için sorun gibi gözükenler sorun olmaktan çıkacak” dedi.

Hizmet noktası ikiye çıkıyor

‘Büyükşehir yasası ile en büyük kazanımı köyler elde edecek.’ diyen Başkan Zolan, “Eskiden sadece il özel idaresi kaynakları ile hizmet alan köylerimiz yasa ile birlikte hem bağlı bulundukları ilçeden hem de büyükşehir belediyesinden hizmet alır hale gelecek. Yani hizmet noktası ikiye çıkıyor. Günlük ihtiyaçlarınızı ilçe belediyeleri karşılarken Büyükşehir belediyesi ise daha büyük işlere imza atacak. Kanalizasyon, arıtma, yol gibi ihtiyaçları Büyükşehir karşılayacak. Yasada çok açık ifadeler yer alıyor. Ev yapmak istediğinizde sizler için farklı tip projeler üretilecek. Siz bunlardan istediğinizi seçebileceksiniz ve bunun için herhangi bir bedel ödemeyeceksiniz. Yasa büyükşehir belediyelerine hayvancılığı ve tarımı destekleme yönünde de yetkiler veriyor. Gittiğimiz her yerde bize soruyorlar, hayvancılık yapanların durumu ne olacak diye. Biz de hep aynı şeyi söylüyoruz. Kafanızı karıştırmak isteyenler var. Büyükşehir olunca hayvancılık yapılmayacak diyenler var. Buna itibar etmeyin. Şu an Denizli merkezde 1600 ahırımız var ve biz bunların ilaçlamasını ücretsiz yapıyoruz. Kimse size burada hayvan besleyemezsin demez. Yeter ki komşunuza saygı gösterin, rahatsız etmeyin, sağlıklı temiz bir şekilde işinizi sürdürün. Siz isterseniz, talep ederseniz, ben yerleşim alanı dışında bu işi yapmak istiyorum, hayvan sayımı arttırmak istiyorum, burası bana yetmiyor derseniz, biz o zaman size tüm desteği vermeye hazırız. İçiniz rahat olsun. Su ücretleri konusunda da kaygılar olduğunu görüyorum. Bu konuda yasada açıkça söylendiği gibi köylülerimize destek olunuyor. Su fiyatları dörtte bir oranında düşecek. Kafanızı karıştıracak söylemlerde bulunanlara yasayı okumalarını tavsiye edin. İnşallah 3-5 yıl sonra herkes bu güzelliğin farkında olacak. Büyükşehir birçok güzellik ve hizmetler getirecek.” Diye konuştu.

Şenliğe katıldı

Çivril ilçesinde Denizli Belediyesi tarafından hazırlanan alanda düzenlenen ‘Çocuk Şenliği’nde katılan Başkan Zolan, çocuklarla sohbet etti. Fotoğraf çektirdi. Başkan Zolan,  “Denizli’de bugüne kadar toplumun farklı kesimlerinin katılım gösterdiği birçok etkinlik gerçekleştirdik. İki yıldır ise sadece çocukların yer aldığı bu büyük organizasyona imza atıyoruz. Geçen yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz şenliğimizi geleneksel hale getirerek çocuklarımıza yıllar sonra hatırlayacakları bir gün yaşatmak istiyoruz. Bir süredir Denizli’de devam eden şenliğimizde her gün 3 bin öğrenciyi okullarından alıyor, özel oyun ve eğlence alanları bulunan bu mekanda misafir ediyoruz. Yine özel olarak hazırlanan tişörtler hediye ediyor, çeşitli ikramlarda bulunuyoruz. Animatörler eşliğinde çeşitli aktiviteler gerçekleştiren çocuklarımızın farklı bir gün geçirmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Bizim genel anlayışımız şu; Denizli’de ne varsa ilçelerimizde de o olmalı. Bu sebeple Çocuk Şenliğimizi ilçelerde taşıyoruz. Çivrilli çocuklarımızın gözlerindeki sevinci görmek bizi son derece mutlu etti. Buradaki çocuklarımızda farklı bir gün geçirsinler istedik. İyi ki burada da bu şenliği gerçekleştirmişiz. Çocukların yüzlerindeki gülümseme her şeye değer” dedi.