Önümüzdeki pazar günü yapılacak olan yerel seçimleri öncesi konuyan CHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Denizli'nin Çivril İlçesinde 2 mahallenin kanalizasyon atığının Büyük Menderes Nehri’ne karıştığını belirtti. Çavuşoğlu, "Bölge halkı defalarca yetkili makamlara şikayette bulundukları halde sonucun değişmediğini söylüyor. Yani kanalizasyon nehre karışmaya devam ediyor" dedi.
CHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu, işte bu tehlikeye dikkat çekmek için tam da iki kanalizasyonun Menderes Nehri’ne karıştığı noktaya CHP Çivril Belediye Başkan Adayı Semih Dere ile birlikte gitti. 
Çavuşoğlu söze, “Gördüğünüz tablo içimizi acıttığı için buraya geldik. Gördüğünüz kanalizasyonların bir tanesi Kıralan’a bir tanesi Çıtak’a ait. Bu iki kanalizasyon, tüm kimyasal atıkları,  foseptik de dahil olmak üzere, Denizli Büyükşehir Belediyesi kanalizasyon sorununu çözmediği için Menderes Nehri'ne vermekte” diye başladı. 
O alandaki sulama borularına, çevredeki tarım alanlarına dikkat çeken Çavuşoğlu, bu sulama boruları vasıtasıyla da ve buradaki arazilerin tamamı bu nehirden su alarak arazilerini sulamakta” dedi. 
“Bu kimyasal atıklarla sulanmış olan arazide yetişen ürünlerin ne kadar sağlıklı olduğunu” düşünün diyen Çavuşoğlu, vatandaşa seslendi. Bir çevre felaketine sebep olan bir belediye başkanının vicdanının kalıp kalmadığını sordu. 
Bu tablonun ortadan kalkması gerektiğine dikkat çekerek “hem Kıralan’daki hem Çıtak’taki kardeşlerimizin kanalizasyon sorununun çözülmesi noktasında Çavuşoğlu Başkan onların yanında olacak“ dedi. 
“Hem doğayı hem tarımı koruyacaklarının altını defalarca çizen Çavuşoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a seslendi: “10 yıldır bu şehirde Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaparken Çivril’in en büyük iki mahallesi olan Kıralan ve Çıtak’ın kanalizasyon sorununu çözmemenin vicdan azabıyla yanman gerektiğini düşünüyorum.”

Denizli'de Başkan Çavuşoğlu Görevi Zolan'dan Devraldı Denizli'de Başkan Çavuşoğlu Görevi Zolan'dan Devraldı

“GÖREVE GELİR GELMEZ ÇÖZECEĞİM”

Çavuşoğlu, göreve geldiğinde ilk çözeceği sorunlardan birinin Kıralan’daki kanalizasyon sorunu olacağını söyledi. Belediye Başkanı Zolan’a yüklenmeye katı atık bedeli üzerinden devam etti.

“KANALİZASYON NEHRE AKARKEN KATI ATIK BEDELİ NEYİN NESİ?”

“Kanalizasyon sorununu çözmediğiniz yerde katı atık bedeli altında bu insanlardan aldığınız ücretlerin vicdan azabını da sizlere havale ediyorum.” dedi. 
Her fırsatta Belediye Başkanının görevinin şehrin sorunlarıyla ilgili farkındalık yaratmak olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, bundan önce de depreme dayanıksız raporuna rağmen hizmete devam eden Devlet Hastanesi önüne gidip bu soruna parmak basmıştı. Iki Mahallenin Kanalizasyonu Buyuk Menderes Nehrine Karisiyor 1