HABERDENİZLİ.COM

İçişleri Bakanlığı’nın trafikte yaya önceliği konusunda başlattığı "Yayalar Kırmızı Çizgimiz" projesinde Sarayköy'de yerini aldı. Atatürk Mahallesi Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Caddesinde düzenlenen farkındalık etkinliğine Sarayköy Kaymakamı Celalettin Cantürk, Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, İlçe Emniyet Müdürü Ferhat Küçükyalım, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Yaşar Onur Öner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Akhan, İlçe Sağlık Müdürü Hakan Çabuk, İlçe Müftüsü Yaşar Toker, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte, kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermeye dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amaçlandı.

Öğrenciler, ellerindeki dur ve geç yazılı dövizlerle araçları durdurarak yayaların geçmesini sağladı. Araçlarını durduran sürücülere görevli kolluk kuvvetleri tarafından bilgilendirme yapıldı. 
Protokol üyeleri de öğrencilerle birlikte kırmızı çizgi çekilen yaya geçidinden geçerek farkındalık yarattı. Uygulama ilçenin farklı noktalarında gerçekleştirildi.