Terör saldırıları sonrası art arda gelen şehit haberleri, tepkilerin çığ gibi büyümesine neden oldu. Terör saldırısında şehit düşen askerler ve polisler için Denizli esnafı duyarsız kalmadı. Dükkanlar, sokaklar ve balkonlar şehitler için Türk bayraklarıyla donatıldı. Sadece duyarsız kalan vatandaş olmadığı gibi Belediyelerde bunun öncüsü oldu. Belediyeler tarafından vatandaşlara binlerce Türk Bayrağı dağıtıldı. Denizli'nin birçok noktasına Türk bayrağı asıldı. Sokaklarımız Caddelerimiz Türk Bayraklarıyla donatıldı. Fakat bir şeyi gözden kaçırdık. Türk Bayrağı asmanın belirli kuralları olduğunu. Bu kuralları uymamanın parasal cezası olduğunu unuttuk.
Türk Bayrağı nasıl asılır,  Türk bayrağını asarken nelere dikkat edilir; “Kanuna göre, Türk Bayrağı, yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk veya layık olduğu manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılamaz. Resmi yemin törenleri dışında her ne maksatla olursa olsun, masalara kürsülere, örtü olarak serilemez. Oturulan veya ayakla basılan yerlere konulamaz. Bu yerlere ve benzeri eşyaya bayrağın şekli yapılamaz. Elbise veya üniforma şeklinde giyilemez. Hiçbir siyasi parti, teşekkül, dernek, vakıf ve tüzükte belirlenecek kamu kurum ve kuruluşları dışında kalan kurum ve kuruluşun amblem, flama, sembol ve benzerlerinin ön veya arka yüzünde esas veya fon teşkil edecek şekilde kullanılamaz. Türk Bayrağına sözle, yazı veya hareketle veya herhangi bir şekilde hakaret edilemez, saygısızlıkta bulunulamaz. Bayrak yırtılamaz, yakılamaz, yere atılamaz, gerekli özen gösterilmeden kullanılamaz, Türk Bayrağı Tüzüğü’nün 25. maddesindeki yıkık, terk edilmiş, yapımı tamamlanmamış binalara, mutfak, tavla ve benzeri yerlere çamur ve çöp dubası ile binek taşıtları dışındaki kara taşıtlarına bayrak çekilemez ve konulamaz."
Bu kurallara uygun olmayacak şekilde bayrak asanlar ise idari para cezasına çarptırılır.
 
Şehit haberlerine tepki olarak bu günlerde yurdumuzun dört bir yanını saran Ayyıldızlı bayrağımızı doğru asıyor muyuz?
Araştırmacı Yazar Mehmet Han Yılmaz'ın haberine göre, "Bayrakların savaşta, barışta ve işgal altında nasıl asıldıklarına bakalım. Yatay çizgili ve renkli bayraklar örneğin: Fransız, Bulgar, v.s. savaşta kendi ekseninde alttaki renk üste gelecek şekilde ters asılır.

YILDIZ ÜSTTE HİLAL ALTTADIR 

Yılmaz, "Bizim bayrağımız ise tabi sembollerden oluşur. Balkanlar'daki, Anadolu'daki ve de Arap Yarımadasındaki tapu senetlerimiz olan şehitliklerimize ve kabir taşlarımıza bakarsak hilal alttadır ve iki elini göğe açmış yıldızı kucaklamaya hazırdır.  Şimdi gönder için yapılan bayraklarımızı binalara asıyoruz ve hilal aşağı doğru duruyor. Bu işgal yıllarının garipliğidir. Cebinizdeki paralara bakın hilal göğe el açmış yıldız da üsttedir. Okullar, üniversiteler, askeri karargâhlar hep hatalı bayrak asmaktadır."