15 Temmuz Darbe Girişimi'nin 3. yılında Türkiye'nin her köşesinde çeşitli programlarla anılan '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' Denizli'de de bir çok etkinliğe sahne oldu. 

Denizlili vatandaşlar 15 Temmuz Darbe gecesi bu ülkeye sahip çıkmak için nasıl meydanları doldurduysa, darbenin 3. yılında yine meydanlara akın etti. 

Bu çerçevede Denizli Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde bulunan toplantı salonlarına vatan için can vermiş şehitlerin isimlerini verildi. 2 yıl önce İzmir Adliyesi önünde teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen ve büyük bir faciayı önleyen kahraman polis memuru Fethi Sekin'in ismi bir salona verildi. 

Toplantı Salonlarına Sekin ve Halisdemir'in İsmi Verildi

Bir başka toplantı salonuna da adı 15 Temmuz'la özdeşleşen şehit Ömer Halisdemir'in ismi verildi. Halisdemir, darbe gecesi özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevliyken komutanlığı ele geçirmeye çalışan darbe yanlısı Tuğgeneral Semih Terzi'yi göğsünden vurarak öldüren ve ardından diğer darbe yanlısı askerler tarafından vurularak öldürülen koruma astsubayıydı.

Toplantı Salonlarına Sekin ve Halisdemir'in İsmi Verildi

Denizli Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Büyüksoy, "15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yıldönümünde müdürlüğümüz olarak, vatanımız için can vermiş şehitlerimize minnet borcumuzu ödemek istedik. Bu kapsamda müdürlüğümüzde bulunan toplantı salonlarına İzmir'de terör saldırısında şehit düşen Fethi Sekin ve 15 Temmuz gecesi darbeci hainlere karşı kurşun sıkan Şehit astsubay Ömer Halisdemir'in ismini verdik." dedi. 

Denizli Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Büyüksoy