Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde 8 Eylül Pazar günü bıçaklanarak öldürülen 16 yaşındaki Gökhan Akkavak’ın ağabeyi Sedat Akkavak, kardeşinin mezar taşına, “Daha çok gençtim. Kimsenin namusuna şerefine bakmadım. Arkadaş kurbanı oldum. Gençliğime doyamadım” diye yazdırdıklarını anlattı.
Zanlı Nuri Y.’nin (26) kız kardeşini sözlü taciz ettiği için kavga çıktığı iddialarını yalanlayan Sedat Akkavak, kardeşinin hiçbir kıza bakmadığını, hiçbir kötü huyunun olmadığını savundu. Nuri Y.nin kardeşine başka bir çocuğun taciz ettiğini, o esnada o çocuğun kaçtığını, Nuri Y.’nin ve ailesinin yanlışlık yaparak kardeşini katlettiklerini iddia eden Sedat Akkavak, "Kardeşimi hiçbir suçu olmadan katlettiler. Kardeşimin tek bir tutkusu vardı, o da motosiklet. Hayatta hiçbir kötü alışkanlığı yoktu. Kadına kıza hiçbir ilgisi olmayan biriydi. Kardeşimi çok iyi tanıyorum. İşinden evine, evinden işine giden birisiydi. Daha 16 yaşındaydı. Hiçbir suçu günahı olmadan çocuğu katlettiler. Kardeşim motosiklet tamircisiydi. Bir yıl olmuştu işe başlayalı. Bana anlatılana göre çocuğu ailesi ile birlikte katletmişler. Önce kardeşimi sopa ile vurup yıkıyorlar, çocuk toparlanmaya çalışırken arkadan bıçak darbesi vuruyorlar. Yıkıldıktan sonra da üç yerinden daha bıçaklıyorlar. Daha sonra da sırt üstü yatırarak sokaktan gelip geçen vatandaşlara, 'Bu sarhoş' diyerek hastaneyi aramalarına engel oluyorlar. Kardeşimi öldürdüklerinde olay yerinde babası, annesi ve kız kardeşi de varmış. Ailecek kardeşimi katlettiler. Yetkililerden isteğim, 16 yaşındaki bu çocuğun katilinin hesabını sorsunlar. Bu çocuğun babası da cinayete ortak oldu ama geziyor. Bunun da tutuklanmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.
Sedat Akkavak, kardeşinin hiçbir suçunun olmadığını mezar taşına da yazdırdıklarını söyledi.
Motosikleti ve kendi fotoğrafının yer aldığı ve üzerinde 'Motosiklet tamircisi Gökhan Usta' yazan Gökhan Akkavak’ın Sandıklı'nın Kızık köyündeki mezar taşında ayrıca, “Daha çok gençtim. Kimsenin namusuna şerefine bakmadım. Arkadaş kurbanı oldum. Gençliğime doyamadım” yazısı yer alıyor.