İnternetin hemen hemen tüm toplumlarda yaygın bir şekilde kullanılmasına bağlı olarak pek çok firma faaliyetlerini ağırlıklı olarak dijital ortamlarda sürdürmektedir. Rekabetin sürekli artış gösterdiği günümüzde rakiplerinin birkaç adım ötesine geçmek isteyen firmalar oluşturdukları web sitelerinin görünürlüğünü artırmak için mutlaka arama motoru optimizasyonu diğer bir deyişle SEO çalışmalarından yararlanırlar. İnternet üzerinden çalışmalarını yürüten ya da destekleyen firmalar için görünürlüğün artması son derece önemlidir. Bunun için web sitesi sayfalarının SEO’ya uyumlu hale getirilmesi ve her bir ögenin SEO ile yapılandırılması gerekir. Bu sürecim son derece titizlikle yürütülmesi gerektiğinden mutlaka profesyonel destek alınmalıdır.

Son zamanların şüphesiz en popüler terimlerinden biri olan SEO web sitelerinin arama motoru kriterlerine uygun hale getirilmesi için yapılan optimizasyon işlemlerini kapsar. Dijital pazarlamanın alt dalı olan SEO uzun vadeli çalışmalar ile sonuç alınabilecek ve yatırım getirisi yüksek bir alan olma özelliğine sahiptir.

Alanında deneyimli bir SEO ajansı olan Simur Digital, iş ortaklarının web sitelerinin arama motorlarının kriterlerine uygun bir hale getirilmesi için en doğru stratejileri oluşturmaya, rakip analizlerini yapmaya ve en etkili sonuçların alınabilmesi için web sitesinde bu doğrultuda revizeler yapmaya odaklanır.

Bu amaçlar doğrultusunda SEO ajansı iş ortaklarının talepleri doğrultusunda belirli kelimelere sahip olan web sitesinin arama motoru sonuçları dizininde üst sıralara taşınması ve dönüşümünü artırılması için optimizasyon çalışmalarını yürütür. Uzman kadroları ile çalışmaları gerçekleştiren SEO ajansları iş ortaklarına birçok farklı konuda çözüm sunarak web sitelerini buna göre optimize ederler.

Simur Digital iş ortaklarının web sitelerinde belitlenen hedefler doğrultusunda en profesyonel şekilde yol haritalara ve stratejiler oluşturur. Kaliteli ve üst düzey optimizasyon çalışmaları yapar. Böylece iş ortakları yapılan kaliteli çalışmalarla etkili sonuçlar elde etmekte, sürekli olarak kendini güncelleyen algoritmaya en hızlı şekilde ayak uydurabilmektedir. Simur Digital’in SEO hizmetleri arama motoru optimizasyonu süreçlerine ilişkin tüm adımları kapsar.

SEO Nedir?

Organik arama motorlarında doğru insana doğru içeriğin gösterilmesi için yapılan SEO çalışmaları sonrasında web sitelerinin organik trafiğinde büyük bir artış gözlemlenmektedir. SEO çalışmalarının Google AdWords çalışmaları ile birlikte yürütülmesi oldukça faydalıdır. Çünkü AdWords reklamları için organik verilerin kullanılması maliyetin düşürülmesini sağlayabilir. Google AdWords üzerinden gerçekleştirilen harcamalar organik verilerdeki anahtar kelime performansını inceleyerek şekil alabilmektedir.

SEO çalışmaları Google’ın web sayfalarını en doğru şekilde indeksleyebilmesini ve kullanıcıların aradıkları sayfalara en doğru şekilde erişmesini sağlar. UX (kullanıcı deneyimi) ile web sitesini ziyaret eden kullanıcıların kullanıcı deneyimlerinin iyileştirilmesi ve satış dönüşümlerinin artırılması hedeflenir. Bu nedenle SEO ve UX çalışmaları birbiri ile koordineli şekilde yürütülmelidir.

SEO bir anda yapılıp bitecek değil zaman gerektiren bir çalışma olmakla birlikte genellikle ilk 6 aylık süre içerisinde sitede olumlu trafik artışı gözlemlenmeye başlar. Ayrıca arama motoru optimizasyonu çalışmalarının belirli bir süresi yoktur. Bunun nedeni Google’ın sürekli olarak kendini güncellemesi dolayısıyla uyulması gereken kriterlerin sürekli değişmesidir. Bu nedenle yeni gelişmeler düzenli olarak takip edilmeli ve bu değişikliklere uygun çalışmalar gerçekleştirilmelidir.

Organik Trafik Nedir?

Kullanıcıların arama motorlarında yaptıkları sorgulamalar sonucunda web sitelerinin reklamsız şekilde sıralanması ve kullanıcılara listelenmesi sonucunda oluşan tıklamalar organik trafik olarak adlandırılır. Organik trafiğin yüksek olması potansiyel hedef kitleye erişilebilirliği artırır ve dönüşümlere yansır. Bu sebeple e-ticaret siteleri başta olmak üzere online ortamda kullanıcılara ulaşmak isteyen herkes için organik trafik çok önemlidir. SEO ajansı web sitelerinin potansiyel hedef kitlelerine çok daha kolay ve hızlı bir şekilde ulaşmasını ve dönüşümlerinin artmasını sağlar. Organik trafiğin artması, web sitelerinin kullanıcı dostu bir görünüme kavuşması ve arama yapan kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayacak hızlı ve kaliteli bir siteye sahip olunması için mutlaka deneyimli ve profesyonel bir SEO ajansı ile çalışılmalıdır.

Potansiyel hedef kitlenin bir önerme ya da tavsiyeyle web sitelerine yönlendirilmesi ürün ve hizmetlerin duyurulmasının yanıt sıra marka bilinirliği içim de çok önemlidir. Google algoritmaları dışarıdan bağlantı alan ve dışarıya bağlantı veren web sitelerini, sayfalarını desteklemekte olduğundan SEO ajansı mutlaka backlink çalışmaları gerçekleştirir. Bununla birlikte backlink çalışmalarının faydalı olabilmesi için mutlaka doğru sayfalara yönlendirmesi ve sektörle bağlantılı sitelerden gelen trafik yaratması gerekir.

Yapılan SEO çalışmaları neticesinde web sitesinin arama motoru sonuçlarında üst sıralarda yer alması buna bağlı olarak da çok daha kısa sürede çok daha fazla kişiye ulaşılabilmesi sağlanır. Çok daha yüksek bir performans elde edilir ve verimli bir çalışmaya imza atılmış olur.

SEO ajansı tarafından oldukça geniş kapsamlı olan SEO çalışmaları yürütülür. Web sitesini ziyaret eden kullanıcıların sayısının artırılması ve ziyaretçilerin müşteriye dönüşümü hedeflenir. Arama motoru sonuçlarında web sitesi sayfalarının üst sıralarda yer alması ve firmanın görünürlüğünün artırılması amaçlanır. Arama motoruna uygun içeriklere yer verilerek web sitesinin Google dostu olması sağlanır.

Simur Digital’i Ziyaret Etmek İçin : https://simur.org/