ANKARA (CİHAN)- Başbakanlık Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'nda (SHÇEK) kalan kimsesiz çocuklar Milli Eğitim Bakanlığı'nda istihdam edilecek.     
    Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü, SHÇEK Genel Müdürlüğü tarafından bakılan ve korunan çocukları işe yerleştirmek üzere sınav düzenleyecek. 20 Haziran - 1 Temmuz tarihleri arasında yapılacak başvurularla 53 SHÇEK'li Milli Eğitim'in yardımcı hizmetler kadrosunda işe yerleştirilecek. İlköğretim mezunu 33, lise ve dengi okul mezunu 20 olmak üzere 53 kişiyi bünyesinde çalıştıracak olan Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü 'korunmaya muhtaç çocukların sınavını 17 Temmuz'da yapacak. SHÇEK'in göndereceği isim listelerine göre belirlenecek olan sınava, Ankara'ya tahsis edilen kontenajan sayısında başvuru olmaması halinde sınav yapılmayacak. Sınav, çoktan seçmeli test şeklinde olacak.
    Ankara Valisi adına Ankara Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan imzasıyla yayınlanan duyuruda, istihdam edilecek olan SHÇEK çocuklarında şu şartlar aranacak: Başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını doldurmuş ve 40 yaşından gün almamış olmak. Kamu haklarından mahrum bulunmamak. Türk Ceza Kanunu'nun 53. maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlarda bulunmamış olmak. Zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, ediminin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak. Askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak. Devlet memurları kanunu hükmünce akıl hastalığı bulunmamış olmak. CİHAN