Kiduga tarafından bebekler için tasarlanan bebek oyuncakları onların gelişimlerine özel katkıda bulunduğu gibi temel becerilerinin gelişmesi üzerine de etki sunacaktır. Bebekler için çok önemli olan temel meseleler üzerinde ve Montessori eğitimi için uygun olarak tasarlanan oyuncaklar ince ve kaba motor becerilerinin gelişiminden hayal güçlerini geliştirmeye kadar çok farklı alanlarda yardımcı olmaktadırlar.

Eğitici Oyuncaklar ile Sağlıklı Gelişim

Bebek uykusu kadar bebekler için gerekli olan oyuncaklar bebeklerin gelişimi için son derece önemli özellikler göstermektedirler. Bebeklerin yaşamla tanıştıkları andan itibaren gelişimlerini en çok etkileyen iki etmen vardır; uykuları ve oyuncakları.

Oyun oynamak sayesinde, yapılan araştırmaların gösterdiği üzere bebeğin hayatı tanıması mümkün olmaktadır. Kendi deneyimleri dahilinde yaşamı tanıması olanaklı olduğu için oyunlar oynaması ve oyuncaklar kullanması her bebek için son derece önemlidir. Oyuncaklar aynı zamanda sosyal ve toplumsal gelişimlerini de destekleyen işlevsel özelliklere sahiptir. Bebeklerin kendileri dışındaki her şeyle iletişim ve bağ kurabilmelerinin en önemli aracı olan oyuncaklar, çevreleriyle olan iletişimlerindeki dili ve anlatımı da güçlendirmektedirler.

Bir bebeğin yaşamında oyun ve oyuncaklar bu kadar önemli olduğu için oyuncak seçiminin de oldukça dikkatli bir şekilde yapılması gerekmektedir. Bebeklerin gelişim evreleri içinde tercih edilecek oyuncakların zihinsel, bedensel ve psiko sosyal becerilerini geliştirecek özellikler taşıması, biçimlendirmesi, desteklemesi ve düzenlemesi gerekmektedir. Bu sayede oyuncaklar sadece bir oyun malzemesi olarak görülmeyecek ve aynı zamanda onların gelişimlerinin desteklenmesi açısından da son derece önemli olacaktır.

Kiduga tarafından sunulan ve Montessori felsefesi temel alınarak geliştirilmiş olan oyuncaklar, bu bakımdan çocukların gelişimlerinin çok daha sağlıklı bir şekilde olması için yararlı olmaktadır. Oyuncakların seçiminde öncelikli olarak bebeğin doğal yeteneklerini ortaya çıkaracak ve bunu da sağladığı özel eğitim ile uygulayacak olan oyuncaklara öncelik verilmesi bebeğin gelişiminin daha yaratıcı ve kolaylaştırıcı olmasına öncelik tanımaktadır.

Kiduga Oyuncakları Montessori Felsefesini Destekler

Çocuk gelişimi için tüm dünya tarafından en verimli eğitim anlayışı kapsamında değerlendirilen Montessori felsefesi için uygun olan Kiduga bebek oyuncakları, bebeklerinizin yeteneklerini ortaya çıkaracak işlev görürler. Kullanılan malzeme tamamen organik olduğu için özellikle yapıları itibariyle çok hassas olan bebeklerin oyun oynarken hiçbir zarar görmemelerini sağlarken, hayal güçlerinin, yeteneklerinin gelişimini desteklemek ve zihinsel ile fiziksel beceriler elde etmelerine olanak tanımaktadır.

Herhangi bir cinsiyet ayrımı da taşımadıkları için kullanmak için son derece uygun olan oyuncaklar, bebeklerin farklı ilgi alanlarına da hitap edebilmektedir. Bu bakımdan şekil, renk ve ses gibi özellikleri bakımından görsel ve işitsel duyuların gelişmesine katkı sunmaktadırlar. Küçük parça içermemeleri ve aynı zamanda emniyetli, dayanıklı, keskin hatlara sahip olmamaları bakımından da Kiduga tarafından geliştirilen oyuncaklar bebeklerin gelişimi için önemli olmaktadır.

Tüm bunların yanında ise bebeklerin dönemlerine göre uygun olarak hazırlanan oyuncaklar, böylece bebeğin kendini kötü hissetmesinin ve oyun oynarken kendisine güvenebilmesine de olanak tanımaktadır. Bebeklerin kendilerine güvenlerini geliştiren ve daha çok küçük yaşlardan itibaren kendi sosyal becerilerinin şekillenmesinde yardımcı olan bu özel oyuncaklar, bu bakımdan pek çok alanda bebeğinizin kendisini ayrıcalıklı ve özel hissetmesine katkı sunmakta, aynı zamanda da gelişimini destekleyerek ilgi alanlarının da gelişmesine etki etmektedir.

Kiduga tarafından sunulan oyuncakların bir diğer özellikleri ise bebeklerin yaşları itibariyle her eşyayı ağızlarına götürme alışkanlıkları göz önünde tutularak hazırlanmış olmalarıdır. Bu sayede oyuncakları bebekler ağızlarına götürseler bile tamamen organik malzemelerden yapıldıkları için hiçbir zarar teşkil etmemekte, kimyasal barındırmamakta ve böylece sağlığını da korumaktadır.