geçtiğimiz günlerde yayınlanan  692 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamu kurumundan toplam 7 bin 348 kamu personeli daha ihraç edildi. Son KHK ile beraber ihraç edilenlerin toplam sayısı 110 bini aştı. Son KHK ile Denizli Büyükşehir Belediyesinde 1991 yılından bu yana Makine Mühendisi olarak çalışan Mehmet Sarıca içinde ihraç kararı verildi.

1997 yılından buyana Tüm Bel-Sen Denizli Şube Başkanlığı 2014 yılından buyana da Makina Mühendisleri Odası Denizli Şube Yönetim Kurulu üyesi olan Sarıca’nın ihraç edilmesine Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB)  ve KESK Denizli Şubeleri sert tepki gösterdi.  Mehmet Sarıca ile beraber Denizli Gazeteciler Cemiyetinde bir açıklma yapan TMMOB ve KESK, “Darbe girişimi diktatörlüğe evrilmeye devam ediyor. Darbe teşebbüsünü “Allah’ın bir lütfu” olarak nitelendiren siyasal iktidar bu süreci siyasal, sosyal ve ekonomik olarak tam bir tahakküm, baskı ve zulüm sürecine dönüştürmüştür.” İfadelerini kullandı.

Basın açıklmasını yapan  KESK Denizli Dönem Sözcüsü Mehmet Dede, “Biz sendikalar olarak bu süreci sonuna kadar takip edeceğiz. Ortada bir suç, suçlama yoktur. Keyfi bir tutum vardır.  Biz sendika ve bulunduğumuz demokratik kitle örgütleri çeşitli eylemlerde siyasi partilerle, derneklerle bir arada ortak işler ve açıklmalar yaparız. Bu onların üyesi veya yöneticisi olduğumuz anlamına gelmez. Kuruluşumuzdan beri bulunuyoruz. bundan sonra da bulunacağız.” İfadelerini kullandı.

"OHAL’İN SÜRMESİ İÇİN İŞTEN ATILMALARIN SÜRMESİ GEREKİYOR"

FETÖ adı altında devlet kurumlarında çalışan farklı görüşlerdeki kamu çalışnlarının da ihraç edildiğini belirten Dede, “OHAL’in sürebilmesi için yeni işten atımalar gerekiyor. Hem Türkiye kamuoyuna hem de Avrupa ve Dünya kamuoyuna ‘OHAL’e hala ihtiyaç var’ izleniminin verilmesi gerekiyor. Yeni suçlar yaratılıp, yeni insanlar ihraç edilip, iktidarın  sorgusuz sualsiz bu işe devam edebilmesi için OHAL’in devam etmesi gerekiyor. Bu kararnamenin de OHAL’in uzatılmasından kısa bir süre önce gelmesinin ana  nedeni OHAL’i uzatmaya gerekçe göstermektir.” diye konuştu.  

"ATILMAMIN SEBEBİ HUKUSUZLUKARA BOYUN EĞMEMEMDİR"

KHK ile görevden atılan Sarıca ise; sosyalist bir görüşe sahip olduğunu belirterek soruşturma sırasında FETÖ ile ilgili kendine bazı soruların yöneltildiğini söyledi. Kendisinin bu tarz sorulara muhatap olmasının son derece gülünç olduğunu söyleyen Sarıca, “Büyük ihtimalle ihraç edilmemin sebeplerinden birisi Cumhuriyet Gazetesine yapılan operasyonla birlikte Candoğan Parkında yapılan basın açıklmasıyla ilintili olduğunu düşünüyorum.  Orada Birleşik Haziran Hareketi ve CHP Gençlik Kolları’nın ortak hazırladıkları basın açıklmasına katıldım.  Onun dışında Tüm Bel-Sen Denizli Şube Başkanı olarak yaptıkları hukuksuzluklara karşı hep dik durdum.  İhraç sebebimin bu olduğunu düşünüyorum.” diye konuştu.