Lazer epilasyon İzmir, vücutta istenmeyen kıl veya tüylerden kurtulmak için dalga boyu belirli olan ışık kaynaklarının kullanılmasıdır. Bu uygulama sayesinde cilt tipine uygun olarak lazer ışığı gönderilir. Bu işlem cildin üzerinden yapılması ve sonraki aşamada kıl köküne yoğunlaşarak ısıya dönüşmesi, hiçbir şekilde dokuya zarar vermemektedir. Yalnızca kıl kökünde bir hasar meydana getirerek hücreyi tahrip eder. Lazer epilasyonda kullanılan teknoloji radyoaktif değildir ve vücut sağlığına etki eden bir zararı yoktur.

1900 senelerinde Albert Einstein tarafından temeli sağlanan lazer dönemi, tıp alanının olmazsa olmazıdır. Günümüzde ise lazer teknolojisinin en çok tercih edildiği alan, estetik ve güzellik alanı için lazer epilasyondur. Teknolojinin her geçen gün ilerlemesiyle birlikte ortalama olarak 6 ay gibi bir sürede istenmeyen kıllardan kurutabilmek mümkündür. Peki, lazer epilasyon olarak isimlendirilen bu sistem nedir?

Lazer Epilasyonu Nedir?

Lazer epilasyon, belirli dalgalar boyunda olan lazer ışığının kıl köküne kadar uygulanması ve bu kapsamda köklerin kurutulma işlemine lazer epilasyon denilmektedir. İşlemin temel amacı; kılları yok ederek tekrardan uzamasına engel olmaktır. Kişinin kıl kökünün gücü, epilasyonun uygulanacağı cihazın dalga boyu, uzman doktorun tecrübesi gibi birçok etken lazer epilasyondan ortaya çıkan olumlu sonucu etkileyecektir. Lazer epilasyon, vücutta istenmeyen kıllardan kurtulmak için uygulanan %90 oranında etkili, kalıcı ve en sağlıklı yöntemdir.

Lazer Epilasyon Yönteminin Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

Hızlı ve etkili bir yöntem olan lazer epilasyonu, cilde pürüzsüz görünüm kazandırır. Bu sayede istenmeyen kılların yok edilmesi sağlanır. Yöntem uzman kişiler tarafından yapıldığı zaman oldukça güvenilir bir işlemdir. Lazer epilasyonu, tüm vücuda uygulanabilen bir yöntem olmakla birlikte hiçbir şekilde ağrısı yoktur. İşlemin kıl dönmesi gibi problemlere çözüm getirmesi, pek çok kişinin tercih nedenidir.

Lazer epilasyonun sağladığı en büyük avantajı, kişisel bakım için ayrılan zamanı azaltmaktır. Bu kapsamda zamandan tasarruf edilir.

Seans sayısı kişiden kişiye değişebilmektedir. Deneyimli bir doktor ile 6 veya 7 seans sonunda istenmeyen kıllardan tamamen kurtulursunuz.

Lazer Epilasyon ile İstenmeyen Kıllar Tamamen Yok Olur mu?

Lazer epilasyon yönteminde kullanılan bütün cihazların hedeflediği prensip melaninin olmaktadır. Melanin seviyesinin oldukça yüksek olduğu koyu renkli kişilerin epilasyondan alacağı verim oldukça yüksektir. Bu durum kalın tüyler içinde geçerli olmaktadır. Melanin seviyesinin düşük olduğu açık renkli kişilerin alacağı verim düşüktür. Lazer epilasyon yönteminden elde edilecek verimi etkileyen diğer etken, kişinin sahip olduğu ten rengidir. Ten rengi koyu olan kişilerin, cilt yüzeyinde melanin oranının yüksek olduğu bilinmektedir. Buğday veya koyu ten rengine sahip kişilerin, beyaz ten rengine sahip kişilere göre başarı oranı daha yüksektir.

Lazer epilasyon yöntemi, ciltte bulunan kıl köklerini tamamen tahrip ederek yok ettiği için seans süresi tamamlandığında bir daha tüy çıkması söz konusu değildir. Ancak çok dikkatli bakıldığı zaman görülebilen açık renkli tüyler çıkabilir. Bu tüylere hiçbir şekilde müdahale edilmemesi gerekir, çünkü bir epilasyon cihazıyla müdahale edilirse sonraki sefere daha kalın köke sahip kıllar çıkabilir. Bu nedenle lazer epilasyon tedaviniz bittikten sonra tedavi gören bölge veya bölgelere hiçbir şekilde müdahale yapılmamalıdır.

Yives Clinic ile İstenmeyen Kılları Yok Etmek Mümkün!

Lazer Epilasyon İzmir ilinde çok tercih edilen bir yöntemdir. İstenmeyen kıllarınızdan tamamen kurtulmak isteyenlerdenseniz, lazer epilasyonu tam da size göre bir yöntemdir. http://www.yivesclinic.com sitesi ile iletişime geçerek aklınızdaki sorulara yanıt bulabilirsiniz. Siteyi ziyaret ederek hem lazer epilasyonu hem de diğer uygulamalar hakkında detaylı bilgiler edinebilirsiniz.