22.11.2016 Tarih ve 678 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler yapılmıştı.  Kimlik Bildirme Kanunu yeniden düzenlenmiş ve 22 Kasım 2016 günü 29896 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmişti. 

Denizli Emniyet Müdürlüğü kanunun çıkmasının ardından işletmelere 22 Ocak’a kadar süre tanındığını belirterek artık sisteme giriş yapmayan işletmeler ve kişiler hakkında para cezası uygulanacağını duyurdu.

Kanun gereği; özel veya resmi her türlü konaklama tesisleri,özel sağlık müesseseleri ve günübirlik kiralanan evlerin sorumlu işleticileri, tüm kayıtlarını bilgisayarda tutmak, genel kolluk kuvvetlerinin bilgisayar sistemine bağlanmak, mevcut bilgi, belge ve kayıtlarını anlık gönderilebilmesi zorunlu hale geldi. 

Günlük evlerde kanun kapsamında

Günübirlik kiraya verilen evlerle ilgili olarak doğrudan saatlik, günlük, haftalık gibi sürelerle kiralama yapılan yerlerde, ilk etapta ruhsat şartı aranmıyor. Fakat kazanç kazan amacıyla kiralama faaliyeti yapan tüm geçici kiralamaların bildirilmesi ve özel veya resmi her türlü konaklama yerleri, özel hastaneler ile günübirlik evlerde bu kanun kapsamına alındı.

Sisteme bağlanmayana 10 bin lira ceza

Emiyeti veri sistemine bağlamayan tesislere 10 bin lira sisteme bağlandıktan sonra anlık veri göndermeyen  veya gerçeğe aykırı kayıt tutanlara ise 5 bin lira ceza uygulanacak. Bu işlmlerin devamı halinde ise işletme ruhsatı iptal edilecek. 


Denizli’de  Polis Sorumluluk bölgesi içerisinde bulunan geçici konaklama Tesislerininve Apart işletmecilerinin yeni açılan sistemi kullanabilmeleri için bağlı oldukları Polis Merkezi Amirliklerine kendi kullanmış oldukları internet sağlayıcılarından Sabit IP numarası aldıktan sonra, şifre işlemleri için kullanılacak olan ve aktif olarak kullanılan e-mail adresleri ile birlikte giderek müracaatta bulunmaları gerekiyor.