Teleferik ve Bağbaşı Yaylası'nda yaşadığı kar keyfini bu kez Denizli Kar Şenliği ile Bozdağ'a taşıyan vatandaşlar binlerce metre yükseklikte karın ve manzaranın keyfini çıkardı.

Alternatif turizm kaynaklarından kentin daha fazla pay alabilmesi için Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin dev yatırımlardan biri olan Denizli Kayak Merkezi'nde Kar Şenliği coşkusu yaşandı. Tavas İlçesi'nin Nikfer Mahallesi'ndeki 2.420 metre rakımlı Bozdağ'da düzenlenen Denizli Kar Şenliği'ne binlerce vatandaş akın etti.

Sabah saatlerinden itibaren vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Denizli Kayak Merkezi'nde gerçekleştirilen şenlikte çeşitli kategorilerde kayak ve kızak yarışmaları yapıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından çay ve yöreye özgü tarhana çorbasının ikram edildiği etkinlikte mekanik tesisler de vatandaşların kullanımına ücretsiz olarak sunuldu. Denizlililer telesiyej ile Bozdağ’ın zirvesinden muhteşem manzarayı görme imkanı bulurken, amatör ve profesyonel kayakçılar da teleski ile tırmanışlarını gerçekleştirdi. 

7’den 70’e binlerce Denizlili katıldı

Denizli merkezde 1.400 metre rakımlı Teleferik ve Bağbaşı Yaylası'nda yaşadığı kar keyfini bu kez Denizli Kar Şenliği ile 2.420 metre rakımlı Bozdağ'a taşıyan vatandaşlar binlerce metre yükseklikteki beyaz örtünün ve manzaranın keyfini çıkardı. 7’den 70’e binlerce Denizli'nin katıldığı Denizli Kar Şenliği’nde sucuk-ekmek ve turşu suyu ikramı yapılırken, yoğun katılımın olduğu etkinlik gün boyu renkli sahnelerin yaşanmasına neden oldu. Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl ilk kez hizmete sunduğu günü birlik tesis ise soğukta üşüyen vatandaşların ilk sığınacağı yer oldu. Tesiste bir süre ısınarak sıcak içeceklerini içme keyfini yaşayan konuklar beyaz örtü ile kaplanan Denizli Kayak Merkezi'nin tadını çıkardı.

Yarışmalarda dereceye girenlere ödül

Amatör ve profesyonel kayakçıların yoğun katılımına sahne olan şenlikte kayak ve kızak yarışmaları yapıldı. Çeşitli kategorilerde düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.