Cumhuriyetin 89. Yılı nedeniyle hazırlanan pasta, protokol üyeleri ve şehit aileleri ile birlikte kesildi.
Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ferdi Korkmaz ve çok sayıda davetlinin katıldığı resepsiyonda, Vali Abdülkadir Demir ve eşi Nurtaç Demir misafirleri girişte karşıladı.

   Eşi Nurtaç Demir ile birlikte davetlilerin masalarını tek tek gezerek Cumhuriyet Bayramını kutlayan Vali Abdülkadir Demir, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.’ sözleriyle başladığı konuşmasında, “Biz Denizli’de iki gündür yada öncesini de belirtmek gerekirse bir haftadır, bu sözün ne denli gerçek olduğunu birlikte yaşadık. Denizli’de şu anda yapılan etkinliklerle gençlerimiz Cumhuriyeti kutluyorlar. Vilayet önünde göz yaşartacak tablolarla karşılaştık. Bu şehir bütün güzelliklere önderlik ettiği gibi, Cumhuriyet Bayramının nasıl yaşanacağını bu hafta içinde tüm Türkiye’ye gösterdi. Biz bu şehrin insanlarının yüreklerinin büyüklüğüne, yüceliğine inanan yöneticileriz. Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun” dedi.

   Konuşmanın ardından, Atatürk ve Cumhuriyeti konu alan slayt gösterisi sunuldu. Onuncu Yıl Marşı eşliğinde Cumhuriyetin 89. Yıldönümü nedeniyle hazırlanan pasta, Vali Abdülkadir Demir ve diğer protokol üyeleri ile Şehit yakınları ve gaziler tarafından kesildi. Bu sırada salonda bulunan davetliler ellerinde Türk Bayraklarıyla coşkuyu doruğa tırmandırdı. Denizlili ünlü ressam Yaşar Çallı, kendi yaptığı Atatürk Portresini Vali Abdülkadir Demir’e hediye etti. Gece Pamukkale Üniversitesi Müzik Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından sunulan müzik dinletisi ile devam etti.