Devletimizin selameti uğruna canlarını feda eden şehitlerimizin aziz hatıralarına bağlı olmaya devam edeceklerini ve Ülkemizin bölünmez bütünlüğü için dik durmayı ve hizmet etmeyi sürdüreceklerini belirten Yücel Güngör; ‘’Polisimiz, toplumun güvenliği ve huzuru adına vazgeçilmez bir  parçasıdır.
Polisimiz; her türlü fedakarlıklarla gece gündüz demeden görev yapan, Devletin bekası, Milletin huzur ve güvenliği için kutsal yemine bağlı kalarak gerektiğinde canını ve malını feda etmekten çekinmeyen; huzur, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Türk milletinin bağımsızlığını ve ülkenin bölünmez bütünlüğünü, Cumhuriyetimizi ve Demokrasiyi koruyarak, kişilerin ve toplumun refah, huzur ve mutluluğunu sağlamak temel amacıyla kutsal bir görevi zor şartlarda yerine getirmektedirler.
Polis Teşkilatının 177. Yıl dönümünü en içten dileklerimle kutlar, Devletimiz ve Milletimizin selameti uğruna hayatlarını kaybeden  aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizin ve kahraman Türk polisinin kuruluşunun 177. Yılını yürekten kutluyorum.” diye konuştu.