Google Haritalar, coğrafi olarak belirli şirketler için çok önemli bir ziyaretçi kaynağı olabilir. Google haritalar yorum, geleneksel olarak Sarı Sayfalar gibi yerel dizinlerden trafik alacak olan şirketler için özellikle yararlıdır. Google Haritalar yorumları ise işletmenizin kalitesi ve popülerliğini gösteren simgeler gibidir. Muhtemelen farkında bile olmadan Google Haritalar'da bir girişiniz var. Google Haritalar listelerinin verilerini almak için birçok kaynak kullandılar, bu nedenle henüz bir web siteniz olmasa bile orada olmalısınız.

Google Haritalar Sıralama Sonuçlarınızı Nasıl İyileştirebilirsiniz?

Ne yazık ki, bunu yapmak için net, denenmiş ve test edilmiş yöntemler yoktur. Geleneksel arama motorları kadar uzun süredir ortalarda değil, bu nedenle arama motoru optimizasyonu guruları hala fikirlerimizi test ediyor ve geliştiriyor. Ancak, gösteri sonuçlarını başlatan bazı şeyler var. Öncelikle, henüz yapmadıysanız listenizi talep edin. Google, Google Haritalar için sahip oldukları verilere %100 güvenmez, bu nedenle girişinizi talep ederseniz Google, şirketinizin gerçekten var olduğundan emin olacaktır. Bunu, Google Hesabınızla giriş yaparak (veya önce bir hesap oluşturarak), ardından bulduğunuz liste için kendinizi "İşletme Sahibi" olarak kaydederek yapabilirsiniz. Tabii ki, şirketiniz henüz listelenmemişse, giriş yapın ve yeni bir liste oluşturun. Şirketiniz hakkında mümkün olduğunca çok veri ekleyin. Bazı fotoğraflar da varsa, özellikle şirket logonuz. Üzerinde şirket logosu bulunan ilanlar, olmayanlara göre daha üst sıralarda yer alma eğilimindedir. İşletme girişiniz hakkında bazı incelemeler alın. Ama sadece kendiniz yazmayın. Başlangıç olarak, oturum açma bilgileriniz yanında olacak, böylece ziyaretçiler bunu sizin yazdığınızı bilecekler. Ayrıca, gerçek yorumcular bir şirketin kendisini gözden geçireceği şekilde yazmazlar. Kendiniz yazdıysanız, ziyaretçiler için açıktır. Google haritalar yorum Müşterilerinizden zaten bazı referanslarınız varsa, bunları Google Haritalar girişinize yazıp yazamayacaklarını sorun. Daha kolay hale getirmek için listenize bir bağlantı gönderin. Müşterilerinizden henüz referanslarınız yoksa, onları istemeye başlayın. Onları doğrudan Google Haritalar yorum listenize koymalarını isteyin, ardından onları kesip kendi web sitenize veya orada da isterseniz diğer yayınlara yapıştırabilirsiniz. Bunları Google Haritalar girişinizden kopyalamak, girişinize kopyalamaktan daha kolaydır. En az bir incelemeye sahip Google Haritalar listeleri, incelemesi olmayanlardan daha üst sıralarda yer alma eğilimindedir. Ve elbette, aldığınız Google Haritalar yorum sayısı bu ziyaretçileri müşterilere dönüştürmeye yardımcı olmalıdır.

Yerel İşletmeleri Aramak İçin Google Haritalar Kullanılıyor mu?

Bu aramayı oldukça az kişi yapar. Ama çok büyük rakamlar değil. Yell.com muhtemelen hala daha büyük bir doğrudan potansiyel müşteri kaynağıdır. Ancak, bazen Google Haritalar listelerinin Google'da yapılan normal aramaların sonuçlarında da göründüğünü fark ettiniz mi? Bir anahtar kelimeyi, ardından "in" ve ardından bir konumu ararsanız, bazen sonuçların en üstünde, yanında birkaç sonuç bulunan küçük bir harita görürsünüz. Google Haritalar listelemenizi Google Haritalar sonuçlarının ilk 6 veya 8'ine sokabilirseniz, "bölgenizdeki sektörünüzü" arayan herkes için bu bir numaralı noktaya da girmeyi denemelisiniz. Ne demek istediğimi anlamak için "Konya'daki tesisatçılar" gibi bir şey aramayı deneyin. Bu harita sonuçları yalnızca Google Haritalar listeleridir ve hepsi birinci sınıf konumdadır. Google Haritalar listelemeniz, Google'ın oyuncağı için küçük bir hileden daha fazlasıdır, potansiyel olarak Google arama motoru sonuçlarında oldukça kolay bir numaradır. Bu yüzden listenizi tamamlayın ve hakkında bazı Google Haritalar yorum alın. Müşterilerinizden Google Haritalar yorum almak her zaman iş için faydalı bir egzersiz olmuştur, ancak bugün önemi daha da büyüktür. Google Haritalar yorum satın al hizmetleri ile işletmenizi arama sonuçlarında üst sıralarda gösterebilirsiniz. Müşteri incelemeleri almanın üç ana faydası vardır:

  1. İşletmenizi pazarlamada kullanabileceğiniz referansları elde etmek için
  2. İş olarak neyi doğru ve/veya yanlış yaptığınızı daha iyi anlamak için
  3. İşletmenizin Google'daki görünürlüğünü artırmak için.

İkincisi ile ilgili olarak, çevrimiçi hizmetleriniz hakkında gerçek ve dürüst incelemeler toplamanın önemi giderek artmaktadır. Yerel arama stratejinizin diğer tüm unsurlarını kapsanmış olsanız da, inceleme verilerinin gücü hafife alınmamalıdır.

Google İşletme Profili Avantajları Elde Etme

Google İşletme Profili neden hala önemli? Google İşletme Profilinizi optimize ederek aşağıdaki avantajları ve daha birçok olumlu eleştiriyi elde edeceksiniz:

  • İşletmenizin Google Arama ve Google Haritalar'da görünmesine izin verin
  • İşletmenizin adını, konumunu ve çalışma saatlerini öne çıkarın
  • Fotoğraf ve video eklemek de dahil olmak üzere işletmenizin nasıl göründüğünü yönetmenin bir yolunu sağlayın
  • Müşteri sorularınızı ve incelemelerinizi izlemenize ve yanıtlamanıza izin verin
  • İnsanların işletmenizi nasıl ve nerede aradığına ve işletmenizle etkileşime geçtiğine dair iç görüler edinin
  • İşletmenizle ilgili güncellemeleri paylaşın
  • Basit bir tıklama ile müşteri randevularını planlayın ve yönetin
  • Üçüncü taraf sitelerde bile işletmeniz hakkında tutarlı ve doğru bilgiler yayınlayın

Google işletme özellikleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için https://www.sosyalperi.com/ ziyaret edebilir ve sorularınızı iletişim bölümünden sorabilirsiniz.