Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün, Denizli Eski Emniyet Müdürü Gelecek Partisi Kurucusu Antalya İl Başkanı Mevlüt Demir, Gelecek Partisi Denizli İl Başkanı Aykut Yıldırım ve Millet İttifakı CHP Denizli Milletvekili Adayı Sema Silkin Ün, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda seçime dair önemli açıklamada bulunan Gelecek Partililer, seçmene seslenmeyi de ihmal etmedi. Toplantıda ilk sözü alan Gelecek Partisi Denizli İl Başkanı Aykut Yıldırım aldı. Yıldırım; “Genel Başkan Yardımcımız ve Antalya İl Başkanımız ile kentimizde buluştuk. 14 Mayıs’a doğru adım adım ilerlerken bizlere verdikleri destekler oldukça önemli. Ziyaretleri için teşekkür ederim” dedi.

“SEÇİM ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR”

Toplantıda seçim çalışmalarından söz eden Millet ittifakı CHP Denizli Milletvekili Adayı Sema Silkin Ün; “Bir ayı aşkın süredir çalışıyoruz. Geldiğim günden beri vurguladığım şey; ortak aday olduğum için Gelecek Partisi’nin değil, ittifakta bulunan tüm partilerin adayıyım. Yoğun bir saha çalışması geçirdik. Ben seçim çalışmasının bereketinin bugüne dek hiç gidilmemiş yerlere gitmekte olduğunu düşünüyorum. Bu düşünceyle de Denizli’de ziyaret edilmedik yer bırakmamaya çalıştık” diye konuştu.

“DENİZLİ’Yİ İLK 5 İL ARASINA SOKACAĞIZ”

Sözlerinin devamında Denizli’nin Ankara’da hak ettiği değeri göremediğini vurgulayarak devam eden Ün, “Ankara’da lobisi olmayan bir il olması nedeniyle hep eksik kaldı. Biz bunu telafi edeceğiz. Denizli’nin ihtiyacı olan ne varsa Ankara’da bu konuşulacak ve o ihtiyaç karşılanacak. Denizli her alanda kendini yetiştirmiş ve önemli bir şehir olmasına rağmen teşvikler konusunda hep “Denizli kendi başının çaresine bakar” denilerek, değerlendirilmedi. 15 Mayıs’tan itibaren Millet İttifakı’nın ekonomi kurmayları ile birlikte tarım, tekstil ve turizmde Denizli’yi ilk 5 il arasına sokmak adına çalışacağız. Bunun için gerekli her türlü hazırlığımız var. Seçimden sonra Denizli için kolları sıvayacağız” dedi.

“DENİZLİ PAKET PROGRAM BİR ŞEHİR”

Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Mevlüt Demir ise Denizli’ye dair övgülerini sıralayarak; “Denizli benim yuvam, evim. Ekmeğini yiyip havasını teneffüs ettiğimiz bir il. Denizli sevda ve üretim şehri. Denizli demokratların, özgürlüklerin ve kendi değerlerine sahip bir il. Denizli tabiri caiz ise “paket program” bir şehir. Dünyanın en önemli yerlerinden birisi. Hak ettiği değeri almalı” diye konuştu.

“MİLLET İRADESİNE DAİR DİP DALGA VAR”

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün, seçimlere dair yaptığı açıklamada; “Tarihimizin en önemli seçimi deniliyor. Ama gerçekten bu seçim köprüden önceki son çıkış. 2018’den bu yana yaşanan gelişmeleri hepimiz biliyoruz. Tüm bu yaşananlara karşılık yeniden toparlanmanın umudu olarak Millet İttifakı bir araya geldi. Millet iradesine dair dip dalga var. 200 lira 20 liraya düştü. İktidarda da, muhalefette de olan herkes aynı kaderi yaşıyor. 2018’de şuna şahit olduk; Atatürk'ün verdiği bütün yetkiler bir kişiye verildi. Tek akıl ile yapılan işlerde bu milletin huzura kavuşma ihtimali yoktur. Yakasında partisinin rozetini takan Cumhurbaşkanı milletin tamamını kucaklayamaz. Sema hanım işini savsaklamaz. Elinden gelenin en iyisini yapar. Denizli için önemli hizmetleri hayata geçirebilmek için Sema hanımın Ankara’ya gitmesinin yanında millet ittifakının da mecliste çoğunluğu olması ve Kemal beyin seçimi kazanması lazım” ifadelerine yer verdi.

“VATANDAŞIN EN BÜYÜK MUHALEFETİ CÜZDANIDIR”

Seçimle ilgili “vatan elden gidecek”, “millet birbirine düşecek” gibi algıların çok yanlış olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti’ni bölmeye de yıkmaya da kimsenin gücünün yetmeyeceğini, milleti birbirine düşürmeye çalışanların oyununa kimsenin gelmemesi gerektiğini belirten Feramuz Üstün; “Hep beraber kenetleneceğiz. Bizi bizden daha fazla sevecek kimse yok. El ele verip, kol kola memleketi şahlandıracağız. Liderler kenetlendiğinde millet de kenetlenir. Bu ülkede güven ortamı oluşturulacak, 1 yıl içerisinde birçok şey yoluna girecek. 14 Mayıs’ta vatandaşımız önce elini cebine atsın. Vatandaşın en büyük muhalefeti cüzdanıdır. Bu gerçeği gördüğünde işte o zaman Millet İttifakı’na desteğini mutlaka verecektir” dedi.

“KEMAL BEY YÜZDE 53 İLE ALACAK”

Memleket Partisi Lideri Muharrem İnce’nin seçime günler kala Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesine ilişkin soruyu da yanıtlayan Üstün; “Sayın İnce’ye yapılanlar ahlaksızlıktır. Tasvip etmek mümkün değil. “Daha iyisini yapacağım” diyen insana saygı duymak gerekir. Kimsenin iradesi cebimizde değil. Muharrem Bey’in adaylıktan çekilmesiyle oyların çoğunun Kemal Bey’e geleceğini düşünüyoruz. Yüzde 53’ün üzerinde bir oyla ilk turda Kemal Bey seçimi alacaktır. Biz ikinci tura kalmayacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

turmay