Fasonpresbaski.com ‘dan alıntılanmıştır. Özel silikonlu transfere uygun kağıtlar üstüne uygun teknikler ile yapılan baskılardır. Isı ve pres uygulanarak tekstil ve her türlü malzeme üzerine aktarılan baskı tekniğidir.

Fason İş Nedir?

Fason üretim, esas üretici firmadan anlaşma üzerine toplu ürün sipariş ederek, ürünlere esas üretici adını değil de sipariş veren firmanın adının yazdırılmasıdır. Fason üretim, bir firmanın başka bir üretici firmaya kendi istekleri doğrultusunda ürün ürettirmesidir. Fason üretimde ürünün markası üretimi yaptırmakta olan firmaya ya da üreticinin kendisine ait olabilir. Aynı şekilde ürettirilecek ürünün pazarlanması yapılan anlaşmalar dahilinde taraflardan herhangi biri tarafından gerçekleştirilebilir.

Pres Baskı Teknikleri

Süblime Transfer Baskı –  Kağıt üzerine ofset ve dijital baskı ile uygulanan desenlerin polyester veya polyester kaplanmış malzemelere ısı ve basınç yoluyla aktarılması tekniğidir. Bu teknikte ısı ve basınç yardımı olmazsa olmazdır. Özel mürekkep buharlaşır. Diğer malzemenin üzerindeki veya içeriğindeki polimer yüzeye direkt işler ve genelde işleyecek malzemenin beyaz olması gereklidir.

Serigrafi Transfer Baskı – Genelde 1-3 renk arası desenlerin özel kağıda uygulanması ve ısı basınç yöntemi ile genelde tekstil ürünleri ve çeşitli materyallerin üzerine uygulanması tekniğidir. En iyi renk kalitesi bu teknikte sağlanır.

Ofset Transfer Baskı –  Özel transfer kağıdının çok renkli özellikle fotoğraf özelliğindeki desenlerinin ofset makinesinde basılması sonrasında gerçekleşir. Serigraf tekniği ile plastisol veya su bazlı boyalarla arka kapama işlemi yapılır ve hotmelt uygulanması ile diğer materyallere transfer presleri ile ısı ve basınç  yöntemi ile uygulanan baskı tekniğidir.

Yazı kaynağı: https://www.fasonpresbaski.com/fason-pres-baski-nedir/