Telegram grupları, geniş bir kitleyle iletişimde olmanıza ve onlarla bilgi paylaşmanıza olanak tanır. Bir Telegram grubuna sınırsız sayıda abone katılabilir. Bu adım adım kılavuzda, mobil ve web üzerinde Telegram kanallarını nasıl oluşturacağınızı göstereceğiz. Ayrıca size Telegram grupları ve kanalları arasındaki farkı, grubunuza nasıl kişi ekleyeceğinizi ve ihtiyaç duyacağınız bazı yönetici kontrollerini anlatacağız.

Telegram Grupları ve Telegram Kanalları Arasındaki Fark Nedir?

Bir Telegram kanalı, üyelerin hiçbir şey gönderemediği, yalnızca yönetici olan bir WhatsApp grubu gibidir. Telegram kanallarını mesaj panoları gibi düşünebilirsiniz; en sevdiğiniz haber portalından, şirketten veya takip etmek istediğiniz bir kişiden en son güncellemeleri almanıza izin verilir.

Bu hesapları sosyal medya portallarında takip ettiğinizde rastgele algoritmalar bazen paylaşımlarını görmenizi engelleyebilir. Bir Telegram kanalı bu sınırlamayı aşmanıza izin verir. Ayrıca bir Telegram kanalındaki her gönderi için ayrı bağlantılar alırsınız ve her gönderiyi kaç kişinin görüntülediğini görmek için ayrıntılı istatistikleri görüntüleyebilirsiniz.

Kanalların aksine, bir Telegram Grubu varsayılan olarak tüm üyelerin mesaj göndermesine izin verir. Ayrıca grup başına 10.000 kişi sınırı vardır. Gruplar, üyeler arasındaki sohbetler için tasarlanmıştır ve kanallar daha çok yayın platformları gibidir.

Telegram Grupları ve Telegram Kanalları Nasıl Oluşturulur?

Varsayılan olarak, web uygulaması kullanılarak oluşturulan tüm Telegram kanalları özeldir. Bu, onları kanalınıza getirmek için davet bağlantısını Telegram kullanıcılarıyla paylaşmaya devam etmeniz gerektiği anlamına gelir. Bu davet bağlantısına sahip olmayan bir kişi kanalınıza katılamaz. Telegram'ın mobil ve masaüstü uygulamalarında, kurulum işlemi sırasında oluşturmak istediğiniz kanal türünü seçebilirsiniz.

Genel Telegram kanallarına herkes katılabilir ve Google gibi arama motorları tarafından indekslenir. Bu kanalları bulmak ve katılmak için Telegram arama veya diğer arama motorlarını kolayca kullanabilirsiniz ve bu tür kanallara katılmak için herhangi bir davet bağlantısına ihtiyacınız yoktur. Bu şekilde aboneleri eskisinden daha hızlı ekleyebilirsiniz. Telegramda en çok aranan grupları Telegram Azerbaycan grupları ve Telegram Sohbet gruplarıdır.