Hyalünorük  asit gibi bedene hiçbir zararı olmayan maddeleri dudak ve etrafına uygulaması işlemine dudak dolgunlaştırma bu uygulamada kullanılmış olan malzemelere de genel olarak dudak dolgusu denir. Ergenlik çağını geçmiş dudak yapısında hoşnut olmayan veya dudaklarını ince bulan her bireye yapılabilen bu işlem yaklaşık olarak 10 ile 15 dakika içinde tamamlanmış olur.

Dudak Dolgu İşlemi Nasıl Yapılır

Dudak dolgusu işlemi genel olarak ince ve yapısı bozuk dudakları hacimleştirmek büyütmek veya şekil vermek için uygulanır. Acı duyarlılığı az olan kişilere lokal anestezi ile uygulanabilir. Bu anestezide genellikle anestezi kremleri tercih edilir. Bunun nedeni ise anestezi iğneleri şişmeye sebep olabilir. Dudak dolgusu işleminde dudağı ne kadar büyütülmesi isteniyorsa ona göre çerçeve belirlenir, belirlenmiş olan bu çerçeve dahilinde dolgu uygulamaları uygulanır.

Dolgu uygulaması bittikten sonra belli bir süre masaj yaparak dudak dolgusunun yerleşmesi ve dudak içerisinde homojen bir şekilde dağılması sağlanır. Bu işlem öncesi ve sonrasında buz uygulaması yapılır. Dudak dolgusu hakkında detaylı bilgi edinmek için https://www.dryusuftopal.com/dudak-dolgusu/  sitesini ziyaret edebilirsiniz.