Emek Külür’ün eşi Behzat Külür rallici bir iş adamıdır. 2003 yılında Diyarbakır yolcu uçağı kazasında hayatını kaybeden Behzat Külür, Emek Külür ailesinde bir kız çocuğuna sahiptir. Ralli de önemli başarılara imza atan Külür aynı zamanda başarılı bir iş adamı olarak da tanınır. 

Emek Külür Eşi Behzat Külür ile Nasıl Tanıştı?

Emek Külür Behzat Külür ile olan tanışma hikayesini en sevdiği anılar arasına da koyarak anlatıyor. Emek Külür Amerika’dan Türkiye’ye yeni geldiği sıralar kimseyi tanımıyorken bir Amerikan hastanesinde çalışmaya başlamış. Bir yandan da kendi kliniğini açmak için çaba sarf eden Emek Külür ise kendine Türkiye’de yeni bir hayat kurma aşamasında bulunuyor. Bu sıralar Külür’ün bir arkadaşı kendisini arayarak tanıdığı bir çifti kendisine muayeneye gönderiyor. Emek Külür kendisinden büyük, kırklı yaşlarda olduğunu söylüyor bu çiftin. Hanımefendiyi ise muayeneye alıyor. Hanımefendinin yanında gelen beyefendi ise camianın hem yakışıklı hem tanınan Behzat Külür’ü  ile muhabbeti olan birisi. Emek Külür işlemleri uygularken beyefendi dışarı çıkıp Behzat Külür’e telefon ediyor. Ve diyor ki, “ Evleneceğin kızı buldum.” Bunun üzerine birkaç gün sonrası için Behzat Külür’e Emek Külür’de bir diş beyazlatma randevusu alınıyor. Yalnız bundan önce Emek Külür’e kırklı yaşlarda çifti gönderen arkadaşı Emek Külür’ü arayarak durumlardan söz ediyor. Bunun üzerine Emek Külür kendisi hiç Behzat Külür ile ilgilenmeden ekibine teslim ediyor. Emek Külür bu anlardan bahsederken içerideki odada herkesin çok eğlendiğini ve kendisinin de farkında olmadan gülümsediğini anlatıyor. Bunlar üzerine Emek Külür bir yemek davetini çevirse de ikinci yemek davetine katılıyor. Çok zaman geçmeden kendisini çay içmeye davet eden Behzat Külür, Emek Külür’e evlenme teklifi ediyor. Ve çift birkaç hafta içinde Çırağan Sarayı’nda evleniyorlar. 

Emek Külür Behzat Külür’e Nasıl Aşık Oldu?

Emek Külür, Behzat Külür’den bahsederken onun meziyetlerini büyük bir sevgi ile sıralamaktan çekinmiyor. Behzat Külür’den daha yakışıklı olduğunu düşündüğü adamlar olmuşsa da Külür’e göre Behzat Külür ruhu yakışıklı bir adam olarak tanımlanıyor. Aynı zamanda Emek Külür, Behzat Külür’ün son derece zeki ve komik olmasından da çok etkilendiğini belirtiyor. 

Behzat Külür’ün tanıştıktan sonra hemen evlenmek istemesini de Emek Külür gülerek anlatıyor. Aynı zamanda Behzat Külür evlilik teklifinden sonra Emek Külür’e bir ev sunarak bu evde birlikte yaşamak istediklerini dile getirmiş. Tanıştıktan çok kısa bir süre sonra evlenen ikili Emek Külür’ün yaz düğünü istemesi üzerine Aralık ayında kendi aralarında bir nikah yapmış sonrasında ise büyük bir düğünle beraberliklerini kutlamışlar.

Emek Külür, Behzat Külür hakkında söz ettiği her şeyde sevgi ve hayranlık dolu cümleler kurması ile de neredeyse ilk andan itibaren Behzat Külür’den hoşlandığını belli ediyor. 

Behzat Külür Ne Zaman Vefat Etti?

Behzat Külür, Emek Külür ile evliliklerinden 3 yıl 2 ay sonra 2003 yılında Diyarbakır’da gerçekleşen ve 75 kişinin de hayatını kaybettiği kazada hayata gözlerini yumdu.