Sözcüden Selami Aydın'ın haberine göre, Olay geçtiğimiz yıl Kasım ayı sonunda meydana geldi. Denizli’nin Pamukkale ilçesine bağlı Pınarkent Mahallesi’nde bir yıl önce evlendiği eşi ve onun ailesi ile birlikte yaşayan 18 yaşındaki Elif Irmak, kocası Ahmet Emre Irmak (25) tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede cinayet günü yaşananlara ilişkin detaylar ortaya çıktı.

‘KORKAN KADIN MUTFAĞA KAÇTI’

Cinayet gecesi katil zanlısı Ahmet Emre Irmak geç saatlerde eve geldikten sonra Elif Irmak ile çocuk aldırma konusunda tartışmaya başladı. Bu sırada zanlının babası Hikmet Irmak (53) ve annesi Nazan Irmak araya girerek gelinlerinin çocuk aldırmadığını anlatmaya çalıştı. İkna olmayan şüpheli eşine tekme ve yumruklarla saldırdı, araya girmeye çalışan babası Hikmet Irmak’ı da yumrukladı.
Korkarak mutfağa kaçan genç kadını takip eden Ahmet Emre Irmak mutfak tezgâhı üzerindeki bıçağı fark ederek yanına aldı ve eşini saçından sürükleyerek dışarı çıkarmaya çalıştı. Durdurmak isteyen baba Hikmet Irmak önüne geçtiği sırada oğlunun saldırısına uğradı. Ahmet Emre Irmak babasını bacağından 4 bıçak darbesi ile yaraladı.

‘82 METRE SONRA YOL KENARINDA ÖLDÜRDÜ’

Genç kadını sürükleyerek 150 metre uzaklıktaki baba evine doğru götürmeye başlayan katil zanlısı kendi evinden 82 metre uzaklaştıktan sonra bilinmeyen bir nedenle durdu. Boş bir arsanın yanında Elif Irmak’ı iki kez göğsünden bir kez karnından ve bir kez de sırtından bıçaklayan zanlı daha sonra evine geri döndü. Güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınan Ahmet Emre Irmak’ın ilk ifadesinde ‘pişmanım’ demediği ve güvenlik güçlerine “Sizin çocuğunuzu kürtajla aldırsalar siz ne yapardınız?” diye sorduğu iddia edilmişti. Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede sanığın
suçunu kabul ettiği belirtildi.

‘NE HAMİLE NE DE KÜRTAJ YAPTIRMIŞ’

Diğer yandan otopsisi yapılan genç kadının incelemesinde hamile olmadığı ve kürtaj yaptırmadığı ortaya çıktı. Savcılık bu nedenle sanığın ‘eşinin çocuk aldırdığı’ yönündeki savunmasına itibar edilmemesini istedi. Savcılık iddianamesinde ayrıca sanığa haksız tahrik indirimi uygulanmamasını da talep etti. Ahmet Emre Irmak hakkında ‘kadına karşı kasten öldürme’, ‘eşi kasten öldürme’ ve ‘üstsoya karşı silahla kemik kırığına neden olacak şekilde kasten yaralama’ suçlamasıyla müebbet hapis cezası istendi. Sanığın yargılaması Denizli 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.