Konut ekspertizi, arsa ekspertizi, sigorta ekspertizi, iş yeri ekspertizi ve oto ekspertizi gibi farklı analizler söz konusu. Bunlar, bir taşınmazı satın almada veya sigortalamada değerini belirleyen raporlar sunuyor.

Oto ekspertiz kavramı, özellikle  ikinci el araç alırken karşımıza çıkıyor.  teknik cihaz ve ekipmanlarla araçları detaylı bir biçimde inceleyerek onlar hakkında görüş bildirmesine oto ekspertiz yaptırmak deniyor. Oto ekspertizlerde bazı özel cihazlarla yapılan ölçümler aracın fabrikadan çıkarken yapılan ölçümleri ile kıyaslanıyor. Aradaki fark da eksperler tarafından değerlendiriliyor ve raporlanıyor. Yapılan analizler ise çok detaylı olabileceği gibi daha genel de olabiliyor. Bazen de belirli bir noktada inceleme yapılıyor. Bu da oto ekspertiz fiyatları için söz konusu olan farklılığın ana nedeni.

Oto ekspertiz ücreti yapılan işlemlere bağlı olarak değişebilir. Araç için daha önce yapılan tüm masraf ve teknik değişiklikler bu raporlamada bulunabilir. Söz konusu oto ekspertiz işlemi tamamlandığında işlemi yaptıran kişiye detayları bir ekspertiz raporu sunulmakta. Oldukça önemli olan bu işlem rapor ve detaylı bir bilgi ile kullanıcılara sunulur.

Araç Ekspertiz Nasıl Yapılır?

“Araç ekspertiz nasıl yapılır” sorusu istenilen pakete göre değişebilir. Araç ekspertiz fiyatları da bu bağlamda esneklik gösterebilir. Kullanıcıların talep ettiği ve istekte bulunduğu pakete göre motorlu araçların ekspertiz işlemi değişebilir. Ekspertiz sürecinin nasıl gelişeceği ve ilerleyeceği kullanıcının istediği pakete göre şekillenebilir. Örneğin kullanıcı full paket ya da kısmi paket şeklinde istekte bulunabilir. Alıcı, mekanik ekspertiz istemiş ise aracın mekanik aksamı gözden geçirilebilir. Ya da motor hakkında bilgi almak isterse motor ekspertizi isteyebilir. İstenilen pakete göre; ölçüm, raporlama ve uzman görüşü şeklinde süreç ilerleyebilir. Aynı şekilde otomobil ekspertiz fiyatlarında testin içeriği de önemli bir konu. Yapılan test, genel olarak benzer aşamaları içerse de kullanılan cihazların güncelliği, testin detaylandırılması gibi konular fiyata yansıyabilir.

Oto Ekspertizde Yapılan Ölçüm ve Testler

Oto ekspertizde farklı cihazlar kullanılıyor. Bu cihazlara bağlı olarak da belli sonuçlar ortaya çıkmakta. Bunun ilk aşaması ölçüm. Ölçüm aşamasında, elektronik bağlantıları yoğun olan araçlar için cihazla ölçüm yapılabilir. Dyno testi, süspansiyon testi, hızlanma testi gibi testlerde ölçüm yapılır. Elde edilen ölçüm sonuçları da aracın fabrikada iken aynı konu başlıklarında yapılan ölçümlerinin sonuçları ile kıyaslanır. Bunların dışında aracın boyası, kaportası, pencereleri, bagajı ve bagaj kapağı, kapı kilitleri, ayna ve far sistemi de gözden geçirilir. Söz konusu testlerin tamamı ile detaylı ekspertiz yapılabilir. Bazen de daha genel bir bakışla genel ekspertiz istenir. Özellikle bakılması istenilen bir kısım varsa oraya özel ekspertiz paketleri tercih edilebilir. Araba ekspertiz fiyatları da yine aynı şekilde yapılan testlere göre değişime uğrayabilir. Güvenilir ve tarafsız ekspertiz için Autoking Oto Ekspertiz rehberliğinde ilerleyebilirsiniz.