HABERDENİZLİ.COM

Denizli’de daha önce hiç ihracat yapmamış veya ihracata başlayarak devamını getirememiş olan girişimci firmaları ihracat yolculuğuna dahil etmek ve mevcut ihracatçıların ihracat potansiyellerini artırmalarına katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen işbirliği neticesinde, AYSİAD üyesi firmalara TradeAtlas İhracat Akademisi tarafından kar amacı gütmeden eğitimler verilecek. TradeAtlas İhracat Akademisinin dış ticaret alanında deneyim sahibi uzmanları tarafından online olarak verilecek olan eğitimler firmalarımıza ücretsiz olarak sunulacaktır. Bu sayede firmalarımızın dış ticaret alanında fark yaratması hedeflenmektedir. 

İş süreçlerinin hızla değiştiği ve hatta baştan tasarlandığı pandemi döneminde iş yapabilmek için etkin kullanılan dijital platformların önemi her geçen gün artmaya devam ediyor. TradeAtlas bu noktada ithalat ve ihracatçılara dijital ortamda yeni imkanlar sunuyor. TradeAtlas müşterileri; veri kapsamı dâhilinde, GTİP - İthalatçı - İhracatçı - Ürün - Marka temellerinde firmaların hangi ülkeden ve hangi ihracatçı firmadan, hangi tarihte, ne kadar ithalat gerçekleştirdiği gibi en kritik pazar bilgilerine erişebiliyor. Böylece TradeAtlas üyeleri, uluslararası pazarlardaki ithalatçıların ve rakiplerin sevkiyatlarını görebiliyor ve potansiyel yeni müşterilere ulaşabiliyorlar.

AYSİAD işbirliği ve Denizli’nin ihracatının artırılması ile ilgili konuşan TradeAtlas CEO’su Ali Emek, ‘’TradeAtlas olarak ülkemiz ihracatına katkı sağlamak adına 2010 yılından bu yana var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. TradeAtlas, 70’ten fazla ülkedeki müşterileri ve 25 ülkedeki temsilcilikleri ile küresel çapta hızla büyüyor. Tüm Dünyada, ihracatçı ve ithalatçı iş ortaklarımız da TradeAtlas’ın nokta atışı ve en güncel verileriyle isabetli kararlar alarak ihracat stratejilerini belirlemeye devam ediyor. Anadolu’nun önde gelen ihracat merkezlerinden olan Denizli ilimize yeni ihracatçılar kazandırmak ve mevcut ihracatçıların ihracat hacimlerini artırmak adına AYSİAD ile başlattığımız işbirliğinin hayırlı olmasını diliyorum.’’ dedi.

AYSİAD olarak 17 yıllık yolculuklarında birçok projeye imza atıp, sektörde ilklerin gerçekleşmesine öncülük ettiklerini vurgulayan AYSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Çatlık, ‘İhracat rakamlarımızı artırmanın, yeni ihracatçılar kazanmaktan geçtiğini biliyoruz. Denizli’de daha önce hiç ihracat yapmamış veya ihracata başlayarak devamını getirememiş olan girişimci firmalarımızı ihracat yolculuğumuza dahil etmek istedik. Gerçekleştirilecek olan ücretsiz eğitimlerin sayesinde dünya için üreten ihracat kenti Denizli’de, yeni ihracatçılarımızın da ilimiz ekonomisine katkı sağlamasının ve süreçlerde yer almasının şehrimize ve ülkemize katma değer sağlayacağını düşünüyorum. Hedefimizi gerçekleştirme yolunda TradeAtlas ile yapmış olduğumuz işbirliği neticesinde önemli bir adım attığımızı düşünüyorum, her iki taraf için de hayırlı olmasını diliyorum.’’ açıklamasında bulundu.