Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl ilk kez uygulanan Liselere Geçiş Merkezi Sınav Sistemi bu sabah 09.30'da başladı. Denizli'de 11 bin 897 8. sınıf öğrencisi 41 okulda  hayallerindeki liseye girebilmek sınava girdi. Öğrenciler hayatlarının dönüm noktalarından birinde başarılı olabilmek için okul sıralarında ter dökerken, onlar kadar heyecanlı ve stresli olan aileler de okul etrafında çocukları için dualar etti. 

Sınav yapılan okullardan biri olan Denizli Ahmet Yesevi İmam Hatip Lisesi'nde velilerden bazıları okul bahçesinde beklemek istedi. Fakat sınav görevlileri bunun yasak olduğunu belirterek okul bahçesini boşalttı.

Öğrencilerin isteğe bağlı girdiği Liselere Geçiş Merkezi Sınav Sistemi, Denizli'de de 2 bölüm halinde uygulanıyor. Sınavda çoktan seçmeli 90 soru soruldu. Sınavın birinci bölümünün tamamlanmasının ardından, ikinci bölümü saat 11.30'da başladı.

denizli-liselere-gecis-merkezi-sinav-sistemi

Sınavın birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluştu ve 75 dakika sürdü. Sayısal alandan 40 soru sorulacak ikinci bölüm ise 60 dakika sürdü.

Sözel bölümde, 8'inci sınıf Türkçe dersinden 20, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil derslerinden 10'ar soru, sayısal bölümde ise matematik ve fen bilimleri derslerinden 20'şer soru yöneltildi.

İki bölüm arasında, öğrencilerin ihtiyaçlarını gidermesi ve dinlenmesi için 45 dakikalık süre verilecek. Bu sürede öğrenciler, okullardan ayrılamayacak.

Merkezi sınavın sonuçları 22 Haziran 2018 tarihinde belli olacak.